|
Post by Clement Gojski on Nov 11, 2006 14:26:17 GMT 1
Jaz imam pa tisto, kar je Roman naredil za zven ostrog 2004. Saj so skoraj vse zgoraj naštetih notri, pa če nekaj dodatnih se mi zdi.
|
|
|
Post by Sigismund Fischer on Nov 12, 2006 11:05:45 GMT 1
zbirko pesmi z besedili ki jih je roman pripravil za delavnico imam tudi jaz in celo vem kje je, tak da ne skrbet; mamo jih!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 13, 2006 22:43:26 GMT 1
z besedili in melodijami torej ne bo problemov. zdaj se moramo odloèiti, kakšen repertoar bomo peli in igrali. na sreèanju je danes že padlo nekaj besed na to temo. cerkvene pesmi (zaenkrat) gotovo odpadejo. tudi dvorne ne bi bile najbolj primerne. mislili smo na popotne, vojaške, romarske, pivske, gostilniške, 'študentske', morda kakšno narodno iz tistih èasov. skratka take, ki so jih poznali navadni ljudje.
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 14, 2006 8:20:30 GMT 1
morda kakšno narodno iz tistih èasov. Hehe, I like your sense of humour.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 15, 2006 20:52:15 GMT 1
;D
|
|
caurtoth
obiskovalec ali križar???
|
Post by caurtoth on Nov 19, 2006 18:45:44 GMT 1
Prav lep pozdrav vsem!!!! Na torkovem prvem sestanku smo se dogovorili kar nekaj stvari, tako da lepo po vrsti. Za ime skupine se je odloèilo , da bo Teufelstanz. ( že kar vidim neumite množice ki v en glas tulijo "teufel , teufel" ;D ). Ime je preprosto , keèi in kakor pravijo štajerci "gre f uho". Glede inštrumentov - ker ne gre za majhne zneske , smo se dogovorili , da bi bilo dobro povprašati druge skupine kako je kaj z tem . Èe pa kdo že ve kaj bi rad naroèil in to namerava tudi storiti , naj pove še drugim , ker marsikdo nima kreditne kartice pa še za kak popust se da dogovoriti na ta naèin , poleg tega se pa še stroški poštnine porazdelijo , itd... Ker nas veèina še nima glasbil , smo se odloèili , da si najprej izberemo besedila , ki bi jih radi uglasbili in se le te tudi nauèili. Zato priporoèam , da se na našem naslednjem sestanku dobimo in se dogovorimo o podrobnostih , lahko prinesete besedila , dobro voljo... Ker pa uèilnice še nimamo , izbrati besedila v dveh dneh pa tudi ni pagagajev kašelj, poleg tega gre Klemen v Francijo , oz. je že tam...bi bilo sreèanje ta teden rahlo nesmiselno. Kdaj in kako bi se spet dobili ( ali v uèilnici ali kaki beznici - naprimer "Pri cirozi jeter" ima tak lep prizvok ;D) bo naknadno sporoèeno (matr pišm tko uradn k d b biu plaèan ) Enivej , LPP Caurtoth
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 19, 2006 18:54:29 GMT 1
jst predlagam, da bi zaèeli s temile pesmimi, ker nas jih veèina že nekoliko pozna:
All Voll Eno sagrado, en Vigo Palästinalied Tourdion Totus floreo
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 20, 2006 9:10:50 GMT 1
Hehe, zezate se....! Teufelstanz? Pismo, jaz bi se lahko za copyrighta prijavil, pa biznis odprl! Pa reklamne jingles delal.... "Absint - pijaca vase in nase norosti" Hm,... I shouldn't quit the day job just yet. Pa vso sreco z bandom! Ob prvi priliki nazdravim na vas uspeh!!
|
|
caurtoth
|
Post by caurtoth on Nov 21, 2006 10:01:02 GMT 1
|
|
Margareta Celjska
Kdor nosi zvezde v svojem grbu, ta naj se tudi dviga k zvezdam.
|
Post by Margareta Celjska on Nov 21, 2006 22:03:06 GMT 1
- raznim srednjeveškim skupinam (v mislih imam predvsem češke) bi lahko razložili našo situacijo in jih povprašali za nasvet - kje kupiti poceni inštrumente, kako naj sestavimo svojo skupino... Mogoče pa naletimo na kakšne prijazne dušice, ki nam bodo pomagale. Tako, da ne bomo kar skakali v vodo - če že zapravljamo denar, nam lahko svetuje kdo, ki se na to bolje spozna. Tu vam lahko predlagam eno zelo ustrežljivo srednjeveško skupino s Èeške, sami mladci in mladenka in vsi so zelo prijazni pa zgovorni. Vsaj do mene so bili, ko sem jih spoznala na Èeškem. Upam, da jih drugu leto viddim na našem srednjeveškem dnevu...so mi tudi podarili svoj cd super so... www.dubiafortuna.cz/Al pa Gothien www.gothien.com/ali pa Psalteria, ženska srednjeveška skupina, sem jih tud spoznala na Èeškem. www.psalteria.czDrugaèe pa kot že veste so Øemdih dokaj redni gostje pri nas in bi vam mogoèe že iz tega vidika bili pripravljeni pomagat. www.remdih.cz
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 22, 2006 15:34:46 GMT 1
Se boste lotili le historicnih komadov ali boste obdelali tudi avtorske?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Nov 22, 2006 20:05:59 GMT 1
All Voll Eno sagrado, en Vigo Palästinalied Tourdion Totus floreo Ja, to bo najbolje, da začnemo s takimi, ki so bolj znane. Začnimo čimprej! Moram Davidu bolj težit za učilnico, da bomo lahko decembra zaceli. Za začetek bomo verjetno bolj historične, potem pa ... kdo ve
|
|
caurtoth
|
Post by caurtoth on Nov 24, 2006 10:26:44 GMT 1
Za zaèetek historiène, da se nauèimo , potem pa tudi avtorske , pa poleg igranja in petja še kako zgodbo povemo , itd , itd...
tako da èe se ti da zbrskat kako krajšo zgodbico ali pa jo celo napisat - boš zagotovo naveden kot avtor ;D in posledièno boš lahko zahteval denar od "nadomestila za piratstvo" , ki je tako nepošteno podražil optiène medije. tako boš tudi deležen doživljenskega maziljenja podplatov in dobil fuzzy warm feeling inside for doing someting ............naughty ;D
|
|
caurtoth
|
Post by caurtoth on Nov 30, 2006 9:50:02 GMT 1
Naše drugo sreèanje bo v torek 5.12. v gostilni Pod lipo za filofaksom. Èe komu termin ne ustreza , naj mi to sporoèi na mejl.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 30, 2006 17:21:41 GMT 1
vredi.
|
|