|
Post by Clement Gojski on Oct 10, 2006 16:35:20 GMT 1
Pozdravljeni!
Čisto informativno me zanima, kdo od vas je pripravljen, oziroma zainteresiran sodelovati pri kaki pevski ali glasbeni delavnici?
Že dlje časa nazaj je padla ideja, da bi imeli neke vrste band, ki bi igral srednjeveško muziko. Zdaj je priložnost, da postavimo to na noge, v kolikor je kdo pripravljen sodelovati. Ali morda kdo igra kak instrument, ki ga lahko potlačimo v srednji vek, ali pa obstaja drugačna verzija glasbila v srv? Mene osebno veseli piščal. Čeprav sem glasbeno popolnoma neizobražen, si želim, da bi znal zaigrati nekaj melodij, pa četudi se jih naučim na pamet.
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Oct 11, 2006 8:36:42 GMT 1
V kolikor se boste spravili k tem, vam z veseljem odstopim dve knjizici na temo ucenja renesancnih plesov in melodij. Kupil sem jih bil pred casom, vendar jih itak nikoli nisem zares potreboval....
|
|
|
Post by Clement Gojski on Oct 11, 2006 15:48:07 GMT 1
Roman, hvala ti za tvojo pripravljenost, da pomagaš!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 11, 2006 19:00:22 GMT 1
em, jst imam haloško žveglo, ampak mi še po štirih mesecih ni uspelo spraviti iz nje spodobnega piska, kaj šele melodije . še vedno pa lahko prepevam!
|
|
|
Post by Caspar on Oct 11, 2006 21:03:57 GMT 1
Jaz bi z veseljem sodeloval pri takšni skupini, tako inštrumentalno kot vokalno . V 15. stoletju so postale komorne inštrumentalne zasedbe zelo popularne z zelo pisano paleto glasbil: psalterij, oprekelj, flavte , tobente in pozavne, majhni portativi, majhne pavke, tamburini, zvonovi... Problem je seveda te inštrumente kupit (beri: rabiš denar!) in se jih seveda navadit igrat. Mogoče je bolje če za začetek ne kompliciramo preveč z veliko avtentičnostjo in se zadovoljimo z malim; kakšna flavta, boben in glasovi, vse se s časom in denarjem da nadgradit . Moje skromno mnenje.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 12, 2006 17:17:58 GMT 1
o, caspar, nisem vedela, da si toliko glasbeno nadarjen. a clement že ve? boben bomo imeli kmalu, eno pišuko imamo (mojo, a bi še kdo probal piskat, mogoèe sem samo jaz tak antitalent?), grl pa tudi ne primanjkuje. potem se moramo samo še skupaj spravit in zaèet sosede nervirat. ;D
|
|
|
Post by Caspar on Oct 13, 2006 15:14:22 GMT 1
Hehe, no glasbeno sicer nisem izobražen, posluh pa še kar imam no , sem bolj samouk kot karkoli drugega. Žveglo si verjetno kupila pri tistem izdelovalci starinskih glasbil v ljubljani? Ko postavijo štante decembra prodaja tam najrazličnejše inštrumente. Tudi sam sem si jo enkrat ogledoval in poskušal na to žveglo zaigrati, a nisem nič spravil iz nje, čeprav nisem čisti levak za piščali. Prodajalka je zagotavljala, da se da igrati, ni mi pa znala povedat kako je uglašena. Lahko bi jo kdaj prinesla pokazat, da ponovno probam ;D
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 14, 2006 11:15:49 GMT 1
jp, od tistega je. ampak sem jo dobila za rojstni dan . mi je razložil, kako se jo igra, veèkrat pokazal, sem probala pri njem (takrat je bilo še najbolj uspešno), ampak ni napredka :/. jo z veseljem prinesem, morda pa ti pogruntaš sistem.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Oct 15, 2006 10:27:09 GMT 1
Caspar, želo sem vesel, da si pripravljen sodelovati. Tudi jaz sem za to, da poskusimo z "navadnimi glasbili", saj so avtentične zadeve drage. Z Žigom si bova najverjetneje naročila take fine piščali iz češke . Takoj ko jaz malo okrevam, se bomo zmenili, da se pomenimo, kako bi vse to izpeljeli.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Oct 15, 2006 10:27:36 GMT 1
Tina, 5 minut piskanja na dan ni dovolj
|
|
Margareta Celjska
obiskovalec ali križar???
Kdor nosi zvezde v svojem grbu, ta naj se tudi dviga k zvezdam.
|
Post by Margareta Celjska on Oct 15, 2006 11:39:04 GMT 1
Caspar, želo sem vesel, da si pripravljen sodelovati. Tudi jaz sem za to, da poskusimo z "navadnimi glasbili", saj so avtentične zadeve drage. Z Žigom si bova najverjetneje naročila take fine piščali iz češke . Takoj ko jaz malo okrevam, se bomo zmenili, da se pomenimo, kako bi vse to izpeljeli. Obstaja kakšen link za te pišèali? Že kar nekaj èasa razmišljam, da bi si tudi sama prilastila eno ampak zaenkrat nisem še našla niè primernega.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Oct 15, 2006 13:18:21 GMT 1
Ne, linka ni, imam pa nekje kontakt od gospoda ki jih izdeljuje. Sicer se cena giblje od 100 do 150 eur za "normalne" modele. Ko bom lahko vstal iz postelje lahko poiščem mail od tega gospoda
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 15, 2006 15:33:41 GMT 1
Tina, 5 minut piskanja na dan ni dovolj tut 2 uri piskanja ni bilo dovolj ;D
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Oct 16, 2006 6:50:55 GMT 1
2 uri piskanja vsak dan sest mesecev to bi pa ze nekaj bilo, ha?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 16, 2006 18:35:25 GMT 1
bi bi, ker bi se mogla preselit kam drugam. ;D
pa bilo je 2 uri piskanja skupi! veèkrat!
|
|