|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 1, 2006 14:16:42 GMT 1
takole, košèene ropotuljice, ki sem jih enkrat obljubila. so iz dela maciejowski bible iz sredine 13. stoletja. zaenkrat edina slikca, ki sem jo odkrila. po moje so narejene iz na polovico prerezane širše kosti, v katero so dali okrogle? kamenèke, morda košèke kosti, košèice od sadja... polovici sta nato zlepljeni, morda zvezani. morda bi lahko poskusili tudi z leseno ropotuljico.
|
|
|
Post by Sigismund Fischer on Nov 7, 2006 20:09:25 GMT 1
orka dušljc dejmo, dejmo hmmm rabimo prostor, kar je se najmanjsi problem in pa hja instrumentaliste čeprav bi lahko začeli brez njih, saj jih moramo se tako ali tako izumit! skratka kar se glasbe tiče sem vedno na voljo da posodim svoj počen glas! fino bi bilo kaj poiskusiti! mislim da so na letošnejm letnem srecanju pri gil-galadu upesnil nekej srednjeveskih in si jih lahko sposodimo. se bom pozanimal pri mateji! hojlalijalilalititop
|
|
|
Post by Clement Gojski on Nov 7, 2006 21:21:22 GMT 1
No, zdaj pa zares!
Informativno srečanje ob pivu bo v torek 14.11 ob 16.00 v gostilni pod Lipo. To je za filofaksom. V kolikor kdo nima časa, naj to prosim sporoči.
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 8, 2006 9:33:14 GMT 1
Prav lep pozdrav vsem!!! 1. Seznam imen za skupino - par "pravil": naj bodo latinska , ne daljša od treh besed in nevtralna ( brez verskih , tolkienovskih in politiènih konotacij) Malo za salo, malo zares.... Gaudetores, Vox calcaris, Canor calcaris (zvok ostroge), Calcar canorum (milozvoèna ostroga), Calcar clangorum (èisto nasprotje prejšnjega ;D ), Horrisoni (grozno zveneèi), Calcar sonorum (glasna ostroga), Musica calcarica, Camerata calcarica In pa TEUFELSTANZ !!!!!
|
|
|
Post by Clement Gojski on Nov 8, 2006 15:01:28 GMT 1
Meni je najbolj všeč Canor calcaris! Bomo imeli glasovanje Roman, hvala za predloge!!!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 8, 2006 18:09:48 GMT 1
meni je pa všeè Teufelstanz ;D
|
|
caurtoth
obiskovalec ali križar???
|
Post by caurtoth on Nov 9, 2006 0:50:03 GMT 1
Definitivno Teufelstanz ;D (ma že tri glasove ) www.fotocommunity.de/pc/pc/mypics/747631/display/5521824Drugo mesto pa po mojem okusu osvoji Horrisoni. Z moje strani pa Nequam cantatores (Poredni muzikantje), Anticus cantus ( stara pesem) , Surdus calcaris (gluhe ostroge) in Verres cantionis (Glasbeni pujski ) PS: naj kdo proooosiimmm popravi napake , ker je moje znanje latinšèine ummm.... neobstojeèe ;D
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 9, 2006 8:45:11 GMT 1
Definitivno Teufelstanz ;D (ma že tri glasove ) www.fotocommunity.de/pc/pc/mypics/747631/display/5521824Drugo mesto pa po mojem okusu osvoji Horrisoni. Z moje strani pa Nequam cantatores (Poredni muzikantje), Anticus cantus ( stara pesem) , Surdus calcaris (gluhe ostroge) in Verres cantionis (Glasbeni pujski ) PS: naj kdo proooosiimmm popravi napake , ker je moje znanje latinšèine ummm.... neobstojeèe ;D Luda fotka!!!! Hehe, nisem si mislil, da bo Teufelstanz tako popularen. Najprej mi je vglavo sinila Teufel-Stanz, ker se pa napise skupaj, se lahko precita kot Teufels-Tanz. Nisem pa preveril, ce to ze obstaja... Tudi moja latinscina ni nicemur podobna, vendar le nekaj mnenj. Mislim, da se rece Cantores nequam (Poredni muzikantje), Cantus antiquus (Stara pesem, Stari napev, Stara caga?? ;D), Calcares surdia (Gluhe ostroge). Glede pujskov sem si manj na jasnem, se mi pa zdi, da je verres, is m merjasec. Pujsek je porcus, i m. Oblika cantionis je genitiv samostalnika cantio, onis f (pesem). Potem so variante Verris melici (Liricni merjasci) ali Porci melici. Ali Porculi melici (Liricni pujseki, hihihi; odojki, celo??). So pa lahko tudi Porculi grunniti (sedajle se ne spomnim, kako se to v slovenscini rece- Roktajuci pajceki). Bolj nobel je Cantio verris (Pesem merjascev). Uf, bolje, da to pregleda kaksen filolog, mnogo let je minilo od moje latinscine....
|
|
caurtoth
obiskovalec ali križar???
|
Post by caurtoth on Nov 9, 2006 10:45:59 GMT 1
Hvala za popravke ;D Glede Teufelstanz - vèeraj sem tri ure pregledoval zadetke na Googlu in obstaja precej marchen , sagen in pesmi( celo par klasiènih simfonij) , ki nosijo to ime, obstajajo pa celo neki osebki , ki prirejajo boje papirnatih zmajev in le te imenujejo - Teufelstanz. Nisem pa zasledil nobene skupine z podobnim imenom ( je pa res , da sem pregledal le cca 2000 zadetkov od 9500) , tako da je po mojem mnenju še vedno na voljo ;D
|
|
|
Post by Clement Gojski on Nov 9, 2006 10:55:30 GMT 1
Tudi jaz sem malo gledal, pa nisem našel nobene skupine s tem imenom. Teufelstanz....
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 9, 2006 18:01:06 GMT 1
oo, nisem si mislila, da se bo teufelstanz tako (hitro) prijel. kul. všeè so mi tudi kruleèi pujski ali kruleèi pajceki, porculi grunniti. celo v latinšèini zvenijo ljubko.
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 10, 2006 9:22:14 GMT 1
Kruleci, sveca mu! Nisem se mogel spomniti!!! duuuuh.....
Pa da se ne bo to izrodilo v Porculi crepitusi..... Aj nid kofi. Aj nid it bedli.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 10, 2006 22:43:07 GMT 1
boh ne daj. malo sem pobrskala med papirji in našla tale besedila: Ah! Amours Ai vis lo lop All Voll Amuri, amuri Cantiga d'amigo Eno sagrado, en Vigo E vantende segnor mio Ja Nus Hons Prie La filha dou ladre La rosa en Florese Madad' ey comigo Palästinalied Paseabase el Rey Moro Quant voi la fleur nouvele Stella splendens Tourdion Totus floreo to so tiste pesmi, ki jih je roman prirpavil za pesniško delavnico pri GG. glasbe pa nimam za vse.
|
|
|
Post by Adalheidis on Nov 11, 2006 10:44:53 GMT 1
jaz bi morala še imeti ta CD
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 11, 2006 14:12:36 GMT 1
Te muzike imam se, tako da ce Lady A ne najde, povejte.
|
|