|
Post by administrator on Jan 30, 2006 12:02:01 GMT 1
Jasno je, da na forumu ne moremo tolerirati spodbujanja k nasilju, namernih zalitev, neprimernega obnasanja etc.... Zato bi bilo fino, da spisemo pravila, da ne bo cesa neprijetnega. To velja se posebej v primeru, da se odlocimo forum odpreti javnosti. Poleg tega bi bilo fino, da zadrzimo "srednjeveskost"- vsaj srednjeveska imena bi lahko imeli za username (ne vem, ali le prvo ime ali celo Kaj je bolj primerno?) in za avatar bi imeli vsak svoj grb. To bi bilo tako pisano in zanimivo, po drugi strani pa srednjevesko. Za primer sem si kar nastimal avatar.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jan 30, 2006 14:45:11 GMT 1
Oh, a to pomeni, da moram zdaj svoj grb še v digitalno obliko spravit?!? Ko sem že tako rabila ohoho let, da sem ga sploh skupaj spravila. Zahtevno! ;o)
Samo prvo ime si je lažje zapomnit, imamo pa en primer, ko sta prvi imeni enaki. Zato predlagam cela imena. Pa tudi fino bi bilo, èe bi vsi poznali cela imena ostalih. In srednjeveško ime bo dobilo tudi praktièen smisel, ne bo samo pogoj za èlanstvo.
Kljub temu, da naj bi bilo vsaj po moje bolj ali manj vsem jasno, po kakšnih nenapisanih pravilih naj bi forumi delovali, bomo vseeno morali postaviti neke omejitve vnaprej in stvari reševati sproti.
ps: Kaj pomeni bailli?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jan 30, 2006 14:48:28 GMT 1
No, prvi problem pri celih imenih se je že pojavil. Moje ime ne gre celo gor. Se da to popravit?
|
|
|
Post by administrator on Jan 30, 2006 15:40:07 GMT 1
Celestina E. Gradišèanska? Mislim, da je caracters' length fiksna.....
Bailiff- The French form is bailli. Under the ancien régime in France, the bailli was the king's representative in the bailliage (bailiwick), charged with the application of justice and control of the administration. A court bailiff is called a "huissier de justice". (iz Wikipedie)
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jan 31, 2006 9:53:25 GMT 1
Me like 'huissier de justice' ;D
|
|
|
Post by administrator on Jan 31, 2006 10:29:06 GMT 1
;D ma nemoj.... tisti prevod zraven, da to so bili pa dvorni bailifi, te pa ne zanima prevec, kaj? Ne, res- huissier so bili dejansko vratarji- tisti, ki so pretty much na dvoru odpirali ona vdvokrilna vrata, danes pa na sodiscu kricijo All rise!!! Bailiji so pa hodili po terenu, imeli celo vojasko spremstvo in na licu mesta razsojali v svoji pristojnosti. To bolje opise vlogo moderatorja foruma, kot pa odpiranje vrat, kaj? Peer de royaume pa je rule all na forumu-
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jan 31, 2006 11:35:14 GMT 1
me like the sound of 'huissier de justice', the french way of sth unimportant sounding as sth very important like the famous quote about silk toilet paper a peer de royaume se potem ne javi za moje vojaško spremstvo? ;D
|
|
|
Post by administrator on Jan 31, 2006 12:32:05 GMT 1
Peer de royaume je tvoj rottwailer/ inkvizitor/ avant-in-retrogarda/ vunbacitelj, kadar bos "bailirala" po forumu. Dogodkov spominjajoc bi lahko dodal se cevljarske in maserske vescine.... ;D Kje za vraga ste ostali? ? Tole ping-ponganje bo moralo kmalu v Kvante....
|
|
|
Post by Minjon Podgorska on Feb 1, 2006 20:24:05 GMT 1
evo, na moje sestre prvi komentar: jst mam pa grb dokoncan zaenkrat samo v digitalni obliki, hehe. bo postavljen na ogled v kratkem aja. pa sprejemam narocila, ce bi kdo rad PC zrisan grb ps: kje za vraga dobim pa smajlije??
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 2, 2006 11:35:50 GMT 1
oooo, potem se pa jaz kar postavim v vrsto za grb. smajlije dobiš pa, èe greš na reply in ne na quick reply.
|
|
simon
beau frere
|
Post by simon on Feb 2, 2006 19:33:50 GMT 1
pong....
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 2, 2006 20:41:43 GMT 1
Èe smo že ravno pri 'naslovih'... Iz obiskovalca ipd. bi lahko spremenili v kakšne bolj primerne...
|
|
|
Post by administrator on Feb 2, 2006 22:22:30 GMT 1
Èe smo že ravno pri 'naslovih'... Iz obiskovalca ipd. bi lahko spremenili v kakšne bolj primerne... Kako ze pravijo? Potrpljenje je Božja mast..? Ti kar uporabljaj forum in pusti se presenetiti. Seveda to ne pomeni, da se obiskovalca ne da zamenjati s cim drugim-itak!
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Feb 5, 2006 20:57:34 GMT 1
Emm kaj pa naredimo lenobe, ki grba še nimamo..pustimo prazno?
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 5, 2006 22:35:04 GMT 1
Js sm si kar svojega 'predstavnika' (ki bo nekega dne tudi v grbu...) dal za zaèasnega avatarja...
|
|