|
Post by Minjon Podgorska on Feb 25, 2006 12:44:25 GMT 1
kar se tice ozadja - sta dve moznosti, kot ste ze ugotovili
1) prosojno ozadje 2) ozadje v barvi foruma
romanu sem 2) ze poslala in me zanima, ce ga se nisi uspel preizkusit al ne dela? pri prosojnem pa nisem mogla probat, ce moja verzija dela, ker nimam stvari nikjer na netu.... ocitno pa martinu dela.
treba je samo malo poznati softwer in stvar spremenit.
... a nisem ze nekje pisala, da to ni noben problem in da lahko ozadje vsakemu spremenim in no time?
kar se pa odlocanja o imenu in grbu tice - sem za to, da se vsak sam odloci, kako bo njegov profil izgledal. to je najmanj, kar se lahko naredi za clana foruma
|
|
|
Post by administrator on Feb 25, 2006 18:14:48 GMT 1
Sem dobil, hvala in komaj cakam, da nalozim. Nisem se sprobal, ker v Varsavi niti priblizno nisem imel toliko casa skupaj, da bi imel odprt profil, doma imam pa le dial up in traja in traja in traja. Bom nalozil v sluzbi v ponedeljek, kjer lahko to nastimam ob coffee breaku in je povezava normalnejsa.
Kar se pa imena in grba tice, saj je res, da naj se vsak po svoje odloci, vendar, a lahko vsaj poskusimo imeti te zadeve srednjeveske? Cisto tako, da vidimo, kako izgleda. Profili se potem dajo spreminjati po zelji kadarkoli in kolikokrat koli.
|
|
|
Post by administrator on Feb 27, 2006 15:53:30 GMT 1
Evo, Mojca, sem sprobal in bajno izgleda. Hvala se enkrat!!!
|
|
|
Post by Matija Omiški on Mar 15, 2006 2:07:30 GMT 1
Moj grb se ravno dela, po vsej verjetnosti bo že jutri.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 3, 2006 21:03:46 GMT 1
no, za ta novi odprti forum smo se zmenili, da ne bomo težili z grbi, ker vsi jih nimajo, je pa em moèno zaželjeno, da so avatarji srednjeveški.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Sept 13, 2008 11:25:43 GMT 1
Lepo prosim, da se v bodoce uposteva par pravil pri lepljenju slik na forum. Prevelike slike namrec obupno raztegnejo okna. Obstaja par nacinov zmanjsanja: - ce imate Photobucket, potem se posluzujte moznosti objavljanja thumbnailov (malih slicic).
Navodila: v photobucketu obkljukajte (izberite) sliko, ki jo zelite objaviti, in na dnu strani kliknite 'generate html and img code'. Preusmeri vas na stran s kodami, kjer pokopirate kodo v okencku 'IMG clickable thumbnails for message boards - recommended'. To kodo potem prilepite (ctrl+v) v svoj post in dobite tako slicico.
- lahko uporabite tudi Imageshack, ki od vas ne zahteva registracije. Pri njih lahko
a) nalozite veliko sliko z racunalnika ali spleta in jo takoj pomanjsate, tako da pred prenosom na imageshack izberete resize image?: 640x480 (for message boards). Primer: slika velikosti 1700 x 1361 pomanjsana na 640x480. url
ali b) nalozite sliko kakrsne koli velikosti in po objavi na imageshacku skopirate tisto kodo ob kateri pise 'thumbnails for forums1' Primer:
- se ena moznost pa je rocno pomanjsanje. Ce imate veliko sliko, namesto da kliknete gumb za sliko in url vstavite v
[img][/img] , ga vstavitev v [img width=48 height=48 src="url"] - stevilki sta poljubni, ne smeta pa presegati 640 sirine in 480 visine.
Hvala .
|
|