simon
beau frere
|
Post by simon on Feb 6, 2006 18:04:13 GMT 1
jest sem proti avatarjem in sem bl za grbe oz neke sredneveske simbole ce ze. Tele fotke in neki fantazijski portreti se mi pa nezdijo nevem kolk avtenticni.
Nevem kako so si zamislil tale forum sam jez sem razumel da nej bi blo kao tko do neke mere resno in vezano na druscino. in se nekak do neke mere kakor se sploh da takole po nekem spletnem forumu, ki je ze sam poseb neki cist nesrednjeveskega, drzimo neke avtenticnosti oz malo bolj starinskega duha. Fotografije pa, no vsaj mene, malo motijo. Drugacen obcutek dobivam. Nekako zasabo potegne to moderno navlako in vse negativne obcutke.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 7, 2006 11:57:46 GMT 1
jaz sem za grbe, da se jih lahko navadimo, èe bomo kdaj šli na kakšno veèjo prireditev v tujino in da bomo vsaj vedeli, kdo je naš in kdo ni. èe pa nekdo res ne bi imel grba, potem pa vsaj nekaj srednjeveškega. meni se tudi ne dopadejo preveè fantazijske slike.
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 7, 2006 19:28:01 GMT 1
Hmmm... bom dal grb gor ko: 1. Ga bom sploh imel. 2. Bom (po 1. toèki seveda) to spravil v digitalno obliko.
|
|
|
Post by administrator on Feb 13, 2006 9:21:19 GMT 1
Ajde, ajde.... Fklopte malo svojo domislijo, pa si predstaulite: srednjeveska imena in grbe. kako pisano, fino in srednjevesko bi to bilo. Kot bi dejansko prisel v dvorano Compagnonov, kjer nad sedezem vsakega visi prapor z osebnimi grbovnimi oznakami. Prosim, ne takoj iz tega foruma delati fantasy....
No, dajmo vsaj poskusiti, kako bi to bilo za videti. Pa ce ne bo kul, se pa zmenimo drugace. Prosim?
Torej, avatarji naj bodo grbovne oznake. Tisti, ki grba ali grbovnih oznak nimate, pustite prazno- morda vam bo v motivacijo malo migniti se v to smer.
ZMERAJ SEM VAM NA RAZPOLAGO, CE POTREBUJETE POMOC/ NASVET
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Feb 14, 2006 21:28:04 GMT 1
I have an idea, tisti, ki grba še nimamo bi lahko namesto niča imeli grb ostrog ;D
|
|
|
Post by administrator on Feb 15, 2006 9:09:21 GMT 1
To je dobra ideja!!! To je super ideja!!! Dajmo tako narediti. Wow, pismo, pa to bo prav mimohod grbovnih oznak..... Aaahhhhhhhhhh Evo, tule je provizoricni grb. Ce bi se kdo pomatral z malo boljsim softwarom, kot je Paint lahko naredi boljso zadevo. Ta link si paste v polje Avatar na svojem profilu in nastavite velikost na 70x70. i16.photobucket.com/albums/b14/Isilloth/grbedit.jpg
|
|
simon
beau frere
|
Post by simon on Feb 15, 2006 14:33:03 GMT 1
sam so eni grbi zdej cist prevec glomazni.
Ej dejmo mal srinkat da bodo priblizno enak velki Dejmo met romanouga za model.
Nej en shrinka za 5% tega od ostrog pa ga nej nekam linka lah tut jaz ce hocete, in si ga pol date vsi ki se nimate svojih. Res dobra ideja. Razen ce si ga ti Romuald malo povecas, sej pravim nekih 5-10 %? al pa tut ne, sam mal sem perfekcionist in me te reci zbodejo.
|
|
|
Post by administrator on Feb 15, 2006 14:58:23 GMT 1
Ta grb sem izrezal iz nase spletne strani, zato je bolj ubogi... Nimam drugega software razen Paint in je pac to ratalo tako.
Fino bi bilo, ce bi kdo naredil primernejsega- ostrogo bolj zlato in primerno za manjsi format.
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Feb 15, 2006 22:53:49 GMT 1
|
|
|
Post by administrator on Feb 16, 2006 10:02:04 GMT 1
Zakon, Martin! Hvala!! Fino izgleda tale grb.
|
|
|
Post by Minjon Podgorska on Feb 16, 2006 11:32:26 GMT 1
sej kar se velikosti tice - itak lahko napises visino slikce v polje pod linkom. pa meni se zdi romanov ravno prav velik, vecja varianta od ostrog je ze prevelika. me pa motijo bela ozadja grbov. a bi se dalo .gif s prosojnim ozadjem gor napopat? al pa barvo ozadja pri slikci naredit v isti barvi kot je podlaga na forumu. tele zadevsne lahko jst nardim, traja minutko na grb, ce mam .jpg.... alora - potem bi res bili gor samo grbi, brez kvadratkov zadaj in bi zakon zgledalo
|
|
simon
beau frere
|
Post by simon on Feb 16, 2006 14:20:36 GMT 1
Ej zakon bi blo vedet barvo ozadja, sicer ce se nemotim ti celo pise nekje na tej strani ce malo pobrskas in se malo spoznas na stevilke, nazadnje sem nekaj najdu samo nisem prevec steku kaj je kera stvar itd, poleg tega neznam s paintom mesat barv samo z vpisovanjem vrednosti. Ce pa kdo vse to posteka oz se tega loti bo pa zakon. Se ena varjanta je da spremenimo backround od foruma na belo, samo to bi znalo bit hecno
|
|
simon
beau frere
|
Post by simon on Feb 16, 2006 14:30:05 GMT 1
Se opravicujem ker tegale nisem napisal ze v prejsnjem mailu... Torej, Administrator oz moderator ali je mozno da bi ti kar spremenu tistim ki imajo prazno za grb, grb od ostrog ali bi bilo pametneje ce se sami odlocijo? Mogoce je res celo bolje da ce se odlocijo met nic da imajo prazno... Drugo pa, sem vesel da je Clement zmanjsal grb postaja vse bolj sprejemljivo in celo lepo in carobno... ;D
|
|
|
Post by administrator on Feb 16, 2006 15:23:53 GMT 1
Barva ozadja je FFFFCC. (barva postanega rumenjaka)
Lahko dam grb za avatar tistim, ki ga nimajo (in spremenim v srednjevesko ime), vendar se mi to zdi prevec vsiljivo. Saj ves, vsak se po svobodni volji odloci, ne zaradi moci diktata.
Drugace imas pa prav- tale zadeva res fino izgleda!!!
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Feb 16, 2006 21:49:32 GMT 1
Gifa ni problem narediti s prosojnim ozadjem. Grb, ki sem ga pripravil, ima prosojno ozadje.
|
|