|
Post by administrator on Feb 14, 2006 9:26:17 GMT 1
Prilagam sporocilo glede dogodka v Novem mestu.
Akcija drustvo za razvijanje idej iz Novega mesta ob obcinskem prazniku ze drugiè pripravlja Rudolfov sejem, in sicer zelimo 7. aprila 2006 (dan ustanovitve Novega mesta) Novomescanom predstaviti cas nastanka Novega mesta - srednji vek. Slo bo za srednjevesko trznico (rokodelsko in zivilsko), obenem pa zelimo ustavariti zivahno dogajanje na trgu, ki bo ne eni strani pritegnilo zanimanje obiskovalcev, na drugi pa predstavljajo cas oz. vsaj nekatere segmente srednjega veka (gospoda, beraci, mecevanje, lokostrelstvo, plesi,...).
Rudolfov sejem se bo odvijal med 10.00 in 19.00, na Glavnem trgu v Novem mestu. Zanima nas, ce bi se lahko udelezili tega dogodka (ce imate cas in seveda interes), kaj zajema vas program, koliko clanov steje vasa skupina ter seveda okvirna cena za obisk oz. sodelovanje na tovrstnem dogodku.
|
|
|
Post by administrator on Feb 14, 2006 9:30:58 GMT 1
Osebno mislim, da bi do takrat lahko nastudirali nekaj bojev, Parsivala in persone (najbolje nam gredo najemniki). Pripravljen sem iti kot romar ;D ter lahko pripravim en boj s palico proti ? (vstavi drugo orozje; dva strazarja zafrkavata romarja?) in en boj z nozem/ bodalom proti ? Hej, ce prezivis Camino, prezivis tudi Rudolfovo (Novo mesto)!!
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Feb 14, 2006 9:52:19 GMT 1
Kaj ce bi naredili kaj z dusaki? No, saj vem da jih nimamo Vsekakor bi bilo fino, ce poskusimo se kaj drugega kot obciajen mecevalski dvoboj. Torej, prideta dva cudno oblecena cloveka z dolgimi kovinskimi predmeti, in cez minuto en lezi na tleh. Tale ideja z romarjem je zelo zanimiva in je super iztocnica za zanimivo tocko z bodali. Uleti nekaj norcev z bodali, s pokritimi obrazi - na tem mestu predlagam, da se lotimo izdelave kapuc, ker ni prevec zahtevna - in poskusa oropati ubogega in nebogljenega romarja. Ne vem, ce bomo do takrat imeli opreme za dva spodobna strazarja. Za dva nepridiprava pa precej lazje. Sicer pa program z lahkoto dopolnemo s klasicnim mecevalskim dvobojem (ali trojckom?). Raje apelriam na vas, da si do takrat dobite vsaj kaksen nov kos opreme. Recimo hlace, ali pa cevlje ...
|
|
|
Post by administrator on Feb 14, 2006 11:07:22 GMT 1
Ti bi delal z neobstojecimi dusacki, Martin? Mar si Jedi? *tease friendly* Mislim, da z dusacki pa se nekaj casa nimamo kaj delati- ce hocemo narediti boj. Tisti, ki smo z dusacki kaj delali, smo delali take uboge osnovice, da niso za nikamor, razen za v telovadnico ter vadbo natancnosti in socasnosti. Dobro bi bilo vsak boj oviti v zgodbico in narediti predstavico iz tega. Se vedno bodo boji pristni (beri: tehnicno pravilni in natrenirani, ne?), vendar bodo za gledalce zanimivejsi. Z dobro igro lahko tudi zamaskiramo revnejso opravo in kostume. Ne strinjam se pa z vecjim stevilom udelezencev v boju kot pa dva, zaenkrat. Ker nimamo izkusenj s tem in ce res ne naredimo oreng boja, potem to lahko izpade zelo zelo bedno. Morda za Venerino pot? Do takrat se pa lahko kaj naredi v tej smeri.
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Feb 14, 2006 11:15:25 GMT 1
Pa dusack je tok fajn. Drzi pesti, morda bodo v kratkem postali celo obstojeci. Ce bi mi sredstva dopuscala, bi odnesel kar tistega Mojstrovega ... Sicer pa si sam predlagal vec kot dva udelezenca: (vstavi drugo orozje; dva strazarja zafrkavata romarja?)No, na tem mestu predlagam, da bi bila namesto strazarjev dva cisto navadna nebodijihtreba. Z bodali. Ali pa s palicami. Gremo raje kar razmisljat o scenarijih dvobojev za mec ali bodalo in se dogovarjati z morebitnimi nasprotniki. ;D
|
|
|
Post by administrator on Feb 14, 2006 11:45:45 GMT 1
Dva zafrkavata romarja, vendar se le eden spopae z njim. Drugi pac zbezi... Res mislim, da je za dober boj a trois treb vec vaditi, da izgleda dobro. Sicer dobis tiste bedne Xena-scene (napadalci napadajo eden po eden)... Ja, sure, nebodijihtreba namesto strazarjev je fajn.... (Nebodijihtreba je dolga beseda, zakaj ne recemo raje pesjan ;D )
Offtopic: dusacke mislis narediti ali kupiti? No, ce si resen glede teh, potem predlagam, da se vrzemo v tehnike bodala, saj je dusack zelo podoben v premikanju orozja in rok ter gibanju telesa. Pa se razdalja med nasprotnikoma je manjsa, kar pomeni- trening, trening, trening. Je pa fino, da se kaze zanimanje za to orozje!!!
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Feb 14, 2006 11:54:40 GMT 1
Offtopic nadaljevanje: Dusack mi je bil krasno oroze in mi je bilo kar malo zal, da ga nismo delali vec. Tistega mojstrovega bi kupil, ce bi imel denar, sicer pa imam jasen namen (ja, imam namen), da to orozje pricnem tudi izdelovati. Z Davidom sva vceraj ze zastavila nekaj rezil, drzite pesti, da bo v nekem doglednem casu na spregled tudi primerek kaksnega nasega dusacka. Sicer pa jih moramo dati delati, David je tudi prerisal dizajn tistega lesenega primerka iz Slovaske.
Ja, super ideja. Romarja zacneta nadelgovati dva nesramnaroparjaubogihromarjev, romar butne s svojo palico proti enemu, ki kricece zbezi, nato sledi spopad z drugim, ki ocitno misli, da je malo boljsi. A bi se morda prva deklica vrnila? In zbezala se enkrat?
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 14, 2006 14:44:20 GMT 1
Ideja z romarjem je ql... Se mi pa zdi, da bi bilo zelo lepo èe bi imeli sulièarje, vsaj ene par èe ne enote, samo to pomeni da bi bilo potrebno zaèeti trenirati zdaj! Drugaèe sem pa vsekakor za, bom tam 99%
|
|
|
Post by Clement Gojski on Feb 14, 2006 14:57:16 GMT 1
Jaz tudi mislim, da bi bilo lepo, ce bi se vsaj nekaj sulicarjev pokazalo.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 14, 2006 14:57:38 GMT 1
tale ideja z romarjem se mi zelo dopade.
misliš, da bi nam ratalo do takrat izpiliti Parsivala? hm hm. bi bilo fino, ampak dvomim. pa jaz se nimam kaj pritoževati z mojo vlogo obraèanja listov na koledarju. ;D
malce lažje bi šlo morda s sulièarji, ampak to resnièno pomeni veliiiko vaje in to že koj. èeprav glede na to, da ni prava formacija, lahko pokažemo le oklesten 'potencial' sulièarjev.
|
|
|
Post by administrator on Feb 14, 2006 15:04:38 GMT 1
Parsivala se da izpiliti v dveh tednih s tremi vajami na teden. Lea ima ekipo, kolikor vidim na topiku, tako da se morate le odlociti.
Sulicari so kul ideja, vendar jih mora biti vsaj 10, da ima enota neki efekt. Saj veste, da bi recimo stirje izgledali bolj ubogo- razen v primeru, da se nastudira boj sulica proti sulici.
Ok, tisti, ki vas zanima iti- kot kaksne persone pa bi sli?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 14, 2006 15:10:03 GMT 1
sej veè kot 10 sulièarjev ne mormo imet. razen èe kdo naredi še 8 sulic.
er, persone? jaz bi strašila okoli v moji ženski 'delovni' obleki, torej recimo lokalka. razen èe se bomo šli sulièarje, potem bom imela s sabo še moško obleko.
|
|
|
Post by administrator on Feb 14, 2006 15:40:40 GMT 1
ne da jih VEC KOT 10 ne moremo imeti (sulicarjev), bojim se, da jih NITI 10 ne spravimo pod orozje (trening+ nastop)
Sorry, skepsa izvira iz lanskih dogodkov...
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 14, 2006 15:47:08 GMT 1
sej vem, sej vem. kaj pa 8?
|
|
|
Post by administrator on Feb 14, 2006 15:48:47 GMT 1
8 sulicarjev + poveljnik (parno stevilo sulicarjev je priporocljivo)
Morda pa bi slo....
|
|