|
Post by Clement Gojski on Nov 20, 2006 10:06:48 GMT 1
To gremo zagotovo pogledat!!! A med tednom pa vodstev ni?
|
|
|
Post by Adalheidis on Nov 20, 2006 15:24:08 GMT 1
Narodna galerija Slovenije Srednjeveški rokopisi iz Žičke kartuzije (1160 - 1560)
Predavanja (Vhod iz Puharjeve 9)
torek, 21. november, ob 18. uri prof. dr. Nataša Golob Srednjeveški rokopisi iz Žičke kartuzije: Vprašanja in spoznanja
četrtek, 23. november, ob 18. uri dr. Mihael Glavan Srednjeveški rokopisi v faksimiliranih izdajah: Moderni pristopi pri pripravi faksimilov srednjeveških kodeksov
četrtek, 30. november, ob 18. uri doc. dr. Katarina Katja Predovnik Oblikovanje kulturne krajine: Kartuzijanska puščava v dolini Žičnice
četrtek, 7. december, ob 18. uri prof. Ivan Bogovčič Restavratorski utrinki iz kartuzij Žiče in Pleterje
četrtek, 14. december, ob 18. uri prof. dr. Peter Štih Zgodnje meništvo: S slovensko zgodovino povezani samostani in redovi med 6. in 12. stoletjem
torek, 9. januar, ob 18. uri prof. dr. Igor Grdina Kartuzijanski pisci in književnost v srednjem veku na Slovenskem
torek, 16. januar, ob 18. uri dr. Igor Škamperle Duhovnost šole ali samostana: Kontemplativni redovi v srednjem veku
četrtek, 18. januar, ob 18. uri dr. Jedert Vodopivec Restavriranje knjig in vrednost pristnega
JAVNA VODSTVA
nedelja, 26. november, ob 11. uri prof. dr. Nataša Golob
nedelja, 3. december, ob 11. uri prof. dr. Nataša Golob
nedelja, 10. december, ob 11. uri Kristina Preininger
nedelja, 17. december, ob 11. uri mag. Mojca Jenko
nedelja, 7. januar 2007, ob 11. uri prof. dr. Nataša Golob
nedelja, 14. januar 2007, ob 11. uri mag. Mojca Jenko
nedelja, 21. januar 2007, ob 11. uri prof. dr. Nataša Golob
Nujno poslušat Golobovo!!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 20, 2006 16:05:31 GMT 1
prav, bomo! še dobro, da je šele jutri, pa da sem jaz danes tule gori.
|
|
|
Post by Caspar on Nov 20, 2006 17:32:54 GMT 1
Predavanja so torej zastonjska?
Morda se pa jutri znajdem tam. Sicer pa je precej zanimivoh naslovov.
|
|
|
Post by Adalheidis on Nov 21, 2006 21:33:03 GMT 1
Mi trije smo bili - Celestina, Clemens in jaz, pa še ene 50 drugih, veliko kolegov z umetnostne zgodovine ipd. Bilo je krasno, kakor so vsa predavanja od prof. Golobove. grem še na Bogovčiča, Vodopivčevo, Štiha in Škamperleta, z Blažem pa 3.11 greva na vodenje. Greste zraven??
|
|
|
Post by Clement Gojski on Nov 21, 2006 22:57:12 GMT 1
Hm... misliš 3.12? To je ravno dan po poroki našega tovariša. Bomo še videli, če bomo do takrat že doma
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 22, 2006 10:24:33 GMT 1
A ne bi bil zur priti direkt s slavja na razstavo? Se v razmazani vecernji toaleti in bi se drli: "Kje ste, menisici, tonzuricu vam izglancanu!" Pa bi se Ajda in Blaz vsa zaprepadena skusala vdreti v zemljo, ko bi mi kricali: "Yoooo, to sta nasa taboljs kolega!!! Gremo en aplavz!! En aplavz, prvim, ce ne bom komu tonzuro naredil!!!"
Manekena in Skamperleta grem poslusat, pa Golobovo tudi, tako da se mrbit pa res vidimo in, upam, gremo nato se na kak caj.
|
|
|
Post by Adalheidis on Nov 22, 2006 19:52:34 GMT 1
In torto.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 22, 2006 21:11:29 GMT 1
golobova predava, kakor da bi bral knjigo. milina. jst se bom poskusla zmenit za štiha, potem pa grem najbrž se na grdino in škamperleta, ker sta v torek. saj je 'šele' ob 11h, ane? do takrat lahko še peš pridemo s turjaka ;D. tortica bi se pa res prilegla.
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Nov 23, 2006 10:33:53 GMT 1
Tortica. Taka "slonovska".
chy-ky-chy-ky-choo...... Tortica!!
ti-dam-ti-dam-ti-dum..... Tort-torti-CA!!
Tortica.
Tortica.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 23, 2006 17:57:33 GMT 1
24. 11. ob 19h bo v manzolijevi palaèi v izoli veèer, posveèen Pietru Coppu, ter odprtje razstave Pietro Coppo - 450. obletnica smrti znanega izolskega kartografa. razstava bo na ogled do 8. decembra. info: www.slovensko-morje.net/?page=news&view_news=5245
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 25, 2006 22:04:29 GMT 1
èe bomo v nedeljo po poroki res šli na vodenje po razstavi žièke kartuzije, potem gremo pa lahko še v narodni muzej pogledat. je ravno zastonj, pa ni nikoli odveè videt kakšnih stvari veèkrat. na razstavi o slovenski em identiteti(?) je tudi nekaj fajnih predmetov.
a potem smo kar zmenjeni za nedeljo ob 11h v narodni galeriji?
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Dec 6, 2006 19:33:12 GMT 1
Čeprav ni ne predavanje ne razstava, bom kar sem objavila, ker se mi zdi brez veze odpirat nov topic za eno objavo. Morda že kdo ve da je spet na sporedu Filofest - festival študentske filmske in video produkcije. Stvar se odvija na filofaksu in med drugim nudi film Evropska glasbena in plesna dediščina (2006, 10 minut)
Film se sprehodi skozi pestrost renesančne glasbe in plesov. Člani Ansambla za renesančno glasbo in ples Cortesía so oblečeni v mojstrsko izdelane historične kostume mag. Jasne Vastl, v katerih se tudi zlahka vživijo v čarobnost umetnosti družabnega življenja in nas vsaj za nekaj trenutkov popeljejo v fantazijski svet preteklosti.
Koprodukcija: KUD Cortesía in Luftmedia / Projekt je finančno podprlo tudi Ministrstvo za kulturo RS.Na sporedu bo: Torek, 12. 12. 2006 ob 12.50Vse projekcije se bodo odvijale v predavalnici 34, ki se nahaja v pritličju Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, na Aškerčevi 2 v Ljubljani. Dvorana sprejme 160 gledalcev, za vas pa smo jo s pomočjo pokroviteljev (TSE, SENNHEISER, KLING & FREITAG) dodatno tehnično opremili. Ogled filmov je brezplačen, prosimo pa vas, da upoštevate navodila osebja Filofesta glede vstopa v dvorano. Je pa res da je film dolg samo 10 min. Mogoče vsaj za tiste, ki se boste v torek kaj potikali po Ljubljani .
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jan 5, 2007 18:45:25 GMT 1
MUZEJSKA CAJANKA Narodnega muzeja Slovenije cetrtek, 25. januarja 2007, ob 18. uri
Ce ste si kdaj zaželeli videti muzejske dragocenosti izven razstavnih vitrin ali jih celo potipati, vas vabimo, da se nam pridružite na Muzejski cajanki. V sprošcenem vzdušju in ob skodelici caja se bomo prepustili zgodbam, ki jih pripovedujejo muzejski predmeti. Na tokratni cajanki nam bo Igor Ravbar ob pregledu razvoja oklepov predstavil plošcni oklep mojstra Valentina Siebenbüergerja iz Nüremberga iz druge cetrtine 16. stoletja, ki sodi med najpomembnejše oklepe iz zbirk Narodnega muzeja Slovenije.
Udeležba je omejena!
Cena delavnice je 2,5 EUR - 599,00 SIT
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jan 7, 2007 18:28:34 GMT 1
|
|