|
Post by Clement Gojski on Dec 21, 2007 15:40:37 GMT 1
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Dec 21, 2007 17:18:00 GMT 1
Ej se tale tvoj samostrel napne na roke, ali ga napneš s kavljem in nogo?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Dec 21, 2007 17:24:19 GMT 1
Na roke ga napenjam. Kakor so meni povedali gredo vsi samostreli do okoli 150 funtov na roke. Je pa obvezno imeti streme, ker brez tega ga pa ne moreš napeti z roko.
|
|
|
Post by gregorius on Jan 12, 2008 16:18:14 GMT 1
a to si ogrodje sam naredil, ostale dele pa kupil? kaj pa pušèice?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jan 13, 2008 9:27:26 GMT 1
Ja, kupil sem lok in pa tisti set (bow irons) za priterditev loka na lesen del. Ostalo sem naredil sam, oziroma še delam, ker nikakor ne najdem časa, da bi dokončal zadevo. Palice za puščice že imam, debele so 1cm. Peresa bodo pritrjena podobno kot pri loku, le da bodo še povita z nitjo in pa palica kjer so peresa, bo naknadno povoskana. Glave bodo kovane, samo da končno do kovaške peči pridem.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on May 14, 2008 17:10:01 GMT 1
Uiii, kocno se lahko pohvalim, da imam pravcato srv obleko . Moj kirtle je danes resnicno koncan, preizkuseno pase na obe srajci (belo in temno modro) in je vsecen. Hvala lepa vsem k ste pomagal tako s siviljskimi nasveti kot s toleriranjem tega, da zadnje dni nism bla delavna na sotoru :/.
|
|
|
Post by Clement Gojski on May 14, 2008 18:00:04 GMT 1
čakamo slikce
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on May 14, 2008 19:07:10 GMT 1
jejejej! tanja ma oblekco! jejejej!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on May 31, 2008 12:09:21 GMT 1
blagovolila sta prit oba, pohen in matuls! yeeeey! in zdaj ima tinka cel kup nove opreme. uiiii! ampak ni vse od njiju. kovanec za 10 centov je pa velik točno 2cm. najprej novi kositrni kozarček, ki ga je kupila na bolšjaku v ljubljani: potem leseni glavniček iz bolgarije, katerega bo treba še malo zgladit: lesena špulca za več sukancev hkrati: ogromna koščnena in hecna medeninasta igla s sploščenim zgornjim delom: bel (iz nemčije), rumen in svetlo zelen (ta dva s poljske) sukanca; bel je zelo trd in bolj neprimeren za šivanje obleke, rume in zelen sta pa fajna, le da ne vem, zakaj je zelenega manj kot rumenega: bolj grob sukanec naravne barve za usnjene torbice, pasove in podobno: koščena pinceta, ki sicer ne prime najbolje (bi jo bilo fajn še malo zbrusit na notranji strani), ima pa na ročaju okrasne vreze: in končno, težko pričakovani meh ; je čisto trd s precej velikim lesenim zamaškom, od znotraj prepariran s čebeljim voskom; verjetno drži kak liter:
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 12, 2008 9:15:30 GMT 1
Jaz imam tudi nekaj novega Žlica, da ne bom lačn: Da bodo hlače gor stale: Pa še Saint George pilgrim badge. Okoli je napisano SCE:GEORGE:ORA:PRO:NOBIS. Moram pa še poštudirat, ali bo šla na kapo ali pa na dublet... Hvala Tanja in Gašper
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 12, 2008 20:52:24 GMT 1
kdaj ste pa to naroèal?
|
|
|
Post by Bwaze on Jun 13, 2008 18:32:40 GMT 1
Še nekaj novega, kar pa ni kupljeno - tole sem danes sčaral v službi in nato doma, 2.5 mm debelo nerjaveče jeklo (jaaa, vem, v srednjem veku bi jim ga ratalo narest samo po nesreči), dolžina cca 12 cm. So pa stilusi za pisanje na voščene tablice, če kdo ne ve. Enega bom rabil sam, ostala dva pa bosta iskala nov domek... Ampak bo treba še tablice narest, ne?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 14, 2008 17:31:32 GMT 1
a sta že oba našla nov domek?
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Jun 14, 2008 18:46:19 GMT 1
se priporocim za enega Dobis se kaksno pero, ko spet srecam Bratusa ... :blink blink:
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Jun 20, 2008 11:55:14 GMT 1
|
|