|
Post by Clement Gojski on Nov 5, 2007 15:11:05 GMT 1
Lepa, lepa!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 6, 2007 22:29:27 GMT 1
uau, ful zgleda huda! kje si pa dobil idejo za ovratnik?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 30, 2007 19:51:55 GMT 1
pohen je odpisal mojci. nekako takole:
mi je pisal, da naj bi paket bil poslan ze sredi oktobra, ko je dobil robo, pa med 100 listki potem ni nasel nasih dokumentov.... pravi, da bo dal na posto v ponedeljek in da lahko potovanje paketa spremljam na enem linku. sem se enkrat napisala, ce si je zapomnil, da sem iz Slo... je bil pa zdej v indiji.
tako, da držimo pesti.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Dec 10, 2007 20:04:08 GMT 1
danes zjutraj je s hitro pošto k nam prišel en velik paket. prišli so naši čeveljci! so temno rjavi, usnje je debelo skorja 2mm, podplat je debel ok. 5mm, šnolce so točno take, kot na netu. gležnarji so tudi podkovani. me lahko spomnite, kdo ima kakšno številko, prosim? a se lahko žebljičke in šnolce tudi namoči v laneno olje ali jih je treba oviti v kaj, da se jim kaj ne zgodi?
|
|
|
Post by Bwaze on Dec 10, 2007 21:35:59 GMT 1
Naročil sem 43, se mi zdi.
Laneno olje kovini ne škoduje. Če je železo, ga bo celo varovalo pred rjo - ne sicer tako dobro kot strojno olje ali kak Balistol, ampak vseeno.
Kakšne slikce, za nas ta neučakane? (sej vem, da so isti kot na Pohnovi strani...) ;D
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Dec 10, 2007 22:10:20 GMT 1
bojo tudi slikce če ne že danes (mojca mi je odnesla usb za foto kartico), pa jutri. številke so pa tele: nizki: 37 in 40 (moji in ajdini) gležnarji: 38 (moji), 40 (zelo verjetno mojcini), 43 in 44. za koliko časa se pa namoči čevelj v olje? najbrž je najbolje, da je cel notri ves čas, ane? a plastična kadica bo vredu ali mora biti lesena? pa ne zaradi avtentike, lesene namreč nimam.
|
|
|
Post by Bwaze on Dec 10, 2007 22:20:42 GMT 1
Errr.... Zakaj pa jih moraš potapljat? Ko sem jaz kupil svoje, je Pohen samo pripisal, naj podplat nekajkrat (okrog 5x) premažem z lanenim oljem in med premazi počakam, da se posuši. Ampak jaz tega nisem delal, ker sem tako ali tako nalepil gumijast podplat gor.
Drugače se mi zdi, da laneno olje ni ravno najbolj primerna stvar za usnje. Saj ne, da bi bilo kaj narobe z njim, le precej hitro se posuši in potem je čevelj spet kot nenamazan. Po mojem bi bila boljša kakšna naravna krema za usnje.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Dec 10, 2007 22:54:27 GMT 1
slikice nizki čeveljci od zgoraj šnalca podplat gležnarji od zgoraj šnalce podplat jezik z okolico pa še kockihm, nisi ti ta prvih pohenovih čevljev celih namakal v lanenem olju? sem mislila, da je to treba, preden jih začneš nosit, ker so precej suhi. potem je dovolj, če jih samo namažem?
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Dec 11, 2007 10:49:22 GMT 1
Svoje sem jaz namazal z neko tjulnovo mastjo - paè edina, ki smo jo imeli doma za hribovske èevlje. Stvar je namreè v tem, da se naravno usnje samo po sebi izsuši. Po mojem je vseeno kakšno mast vzameš, rastlinsko ali živalsko. Važno pa je, da so èevlji dobro namazani, in da jih nekaj èasa pustiš, da se mast dobro vtre vanje.
|
|
|
Post by Adalheidis on Dec 11, 2007 11:10:28 GMT 1
Oooo, kok so lepi koliko je cekinov za dat?
|
|
|
Post by Caspar on Dec 11, 2007 17:27:59 GMT 1
Fajn zgledajo! Te visoke bi js tut meu !
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Dec 11, 2007 18:45:09 GMT 1
ste nam (že) fovš, anede? meni se tudi zelo dopadejo. ta nizki so 54,90, ta visoki pa 59,90 za številki 43 in 44. a sta blaža prepričana, da ima veliki blaž(e) malo številko (43) in mali blaž veliko številko (44)? če hočem dodat še en podplat, jih je bolje premazati z mastjo/oljem prej ali potem?
|
|
|
Post by Bwaze on Dec 11, 2007 23:54:34 GMT 1
Definitivno lepi na nenamazano usnje, fajn je, če ga pred lepljenjem mal pošmirglaš in očistiš z alkoholom.
Ja, jaz imam običajno čevlje 42/43, tko da močno dvomim, da bi 44 naročil, sploh ker so prejšnji Pohnovi čevlji 42 in so kot uliti.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Dec 13, 2007 16:48:39 GMT 1
naj jih jutri že vzamem s seboj h klemnu? pošlji sms-jko do kakih 15h jutri, pa jih vzamem s seboj.
|
|
|
Post by Bwaze on Dec 14, 2007 6:38:38 GMT 1
Jaaaaa! ;D (hvala)
|
|