|
Post by Tinka z Gradišèa on Apr 4, 2007 18:58:15 GMT 1
no, zdej ko smo KONÈNO dobili tele èeške meèe, si ne morem kaj, da ne bi malo pošinfala moca. eno leto in en mesec! kdo si pa še lahko privošèi take dobavne roke. pa ok, tudi so se še da prenest, èe potim dobiš to, kar si naroèil. in tukaj nastane velik problem. ker, kolikor jaz vem, je samo ENA oseba dobila tak meè, kot ga je naroèila. vsi ostali smo dobili eno mešanico vsega, kar je bilo naroèeno, pa še kak dodatek, npr. kovinske zakljuèke na nožnicah, vsi enake (za malo višjo ceno, seveda, še višjo od tiste, ki jo je sporoèil davidu po sms-ju dva dni prej). svašta! no, pa èe pustimo te 'formalnosti' ob strani, sem s svojim meèem zadovoljna. branik je celo po mojih željah, spremenjen je glaviè, ki je simonov. mi je pa všeè, tako da se ne pritožujem preveè. še lepo zlato 'gravuro' ima. lahek je tudi tako, kot sem prièakovala. in uravnotežen tudi. skratka, .
|
|
|
Post by Bwaze on Apr 14, 2007 15:49:23 GMT 1
Najina nova oprema, zanjo ni bilo treba plačat na stotine evrov ali čakat več kot eno leto - na slikah lahko vidite mojo novo kapuco (tule v obliki šaperona), Ajda pa je skoraj kompletno nova - bela lanena spodnja srajčka in volnena zgornja obleka (kirtle). Vse ročno zašito od naju!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Apr 16, 2007 16:04:30 GMT 1
o, ajda, na dnevni svetlobi zgleda pa barva èisto drugaèna! super zgledata!
kje sta pa pozirala takole na zeleni travici?
|
|
|
Post by Adalheidis on Apr 17, 2007 17:31:51 GMT 1
v Celju na poroki A in B.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jul 20, 2007 7:16:15 GMT 1
Jaz imam pa novo igračo ;D Toje svetilko sem dobil iz italije. Je precej majhna - višina okoli 20cm, premer 10cm. Najbolje pa je, če so sveče dolge okoli 5-6cm. Zaprta daje zelo malo svetlobe, medtem ko odprta sveti presenetljivo dobro.
|
|
|
Post by Orescek on Aug 26, 2007 13:45:32 GMT 1
Moj poskus izdelave ščitka(ja vem ni estetsko najlepši, samo se še učim). Predvsem sem poskušal oblikovati čim lepšo bunko. Rob mi ni najbolj uspel, vendar bom z naslednjim poskušal lepšega. Je pa narejen izključno samo na roke brez strojev(edini stroj je bil za izrez kroga). Sestavljen je pa iz dveh delov, kjer se bunki prilegata ena na drugo. Problem sem imel tudi z neti(zato je malo čudno na tolčeno), ker jih nisem nikjer mogel kupit. Tak oda če kdo ve kje bi lahko kaj takega nabavil bi mu bil zelo hvaležen. Naslednji projekt imam izdelavo vikinšega ščita, katerega planiram da se ga bom lotil konec septembra.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 26, 2007 14:07:00 GMT 1
Fin ščit! A lahko pokažeš še z notranje strani?
Nete se da kupiti v metaliki, mislim pa, da jih imajo tudi v tavelikih merkurjih. Jaz sem jih enkrat že kupoval, pa je bilo z nekaj vaje vredu za delat z njimi.
|
|
|
Post by Orescek on Aug 26, 2007 14:37:44 GMT 1
Evo še z notranje strani in obstrani: A neti so kovinski, ker tele aluminjasti, katere sem uporabil jaz niso vredni nič. Predvsem se prehitro zrahljajo in jih bom zamenjal.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 26, 2007 15:52:21 GMT 1
Ja, prodajajo kovinske nete. Imaš na izbiro različne dolžine in debeline.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 22, 2007 18:41:52 GMT 1
počil je moj lepi leseni lonček v soboto je bil v škofji loki in je bil spodaj malo moker, ko sem pila iz njega, zvečer je bil pa že skoraj čiusto suh. v nedeljo sem pa videla, da je počil.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Oct 22, 2007 19:43:58 GMT 1
Jz bi reklamirala na tvojem mestu. Najbrz ga niso nardil sam za okras tko da bi mogu kej dlje zdrzat. Pismu, ce ne bi mel doma vse lesene zlice in deske popokane, pa so tud kar naprej mokre.
Drzim pesti da se ti bo ratal kako domenit *hug*
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Oct 25, 2007 19:02:39 GMT 1
Tina, mogoèe ne spada ravno sem ampak je v zvezi z opremo... a kej veš kaj je zdaj s èevlji? a je blo reèen oktobra al novembra? Lp
|
|
|
Post by Bwaze on Oct 25, 2007 20:59:16 GMT 1
Ja, to sem hotel tudi jaz vprašat. Dobil sem en mail od Pohena, ampak je v vafl vafl šprahe. Tole je bablefish prevod opisa visokih čevljev iz kataloga na netu, očitno so že na "zalogi", čeprav v mailu kasneje jamra nekaj o naročilih do božiča najmanj...: Buckle shoes M2 Immediately at the camp!!! Buckle shoes in very complex manner of processing. The shoes correspond to a time position from 1250 to 1500 in their optics for instance. The shoes are "Durchgenaeht", which is a modern stable manner of processing thereby in the appearance a turn-sewn shoe corresponds. It is possible a substantially stabielerer structure of shoe, which is ideals temporary solution for all those a turn-sewn shoe too softly and instabiel. Price "with others" around the 80-90 euro here at the megalow price starting from 49,90!! Note! Not turningsewn! But however very much stabiel!!! Heel and vorderkappe strengthen, All edges and seams doubled and strengthens! Upper leather from ca.2mm cattle leather, sole out! 8-10!mm cattle leather, multilevel developed. The sole fitted at the edge to the longer durability with sole nails! Manufactured in the Duchnaehverfahren. The shown buckle can deviate! In očitno so zdaj okovani.? Februarja 2008 pridejo eni "kostum šuhe", ki nas ne zanimajo. Torej bi nam moral že poslati? Mail: Neues bei Historische Lederarbeiten !!!!!!!!!!!!Es wurden neue Kostümschuhe eingestellt, Lieferbar ab Feb.`08, jetzt vorbestellen!!!!!!!!!! Mit kleiner Verspätung sind nun die Schuhe M1 + M2 + Gamaschen Ab sofort am Lager. Die bestände sind durch die vielen Vorbestellungen schon arg zusammengeschrumpft und werden auf keinen Fall bis Weihnachten reichen! !!!Die Schuhe sind ein tolle Geschenk!!! !!!Aber bitte rechtzeitig bestellen!!! www.cp-schuhe.de/default.aspx?viewpage=product&pid=248&lid=1&catid=30&varid=1165+ www.cp-schuhe.de/default.aspx?viewpage=product&pid=247&lid=1&catid=30&varid=1158 An alle die ein paar vorbestellt haben: Wer seine Vorauskasse noch nicht bezahlt hat möge bitte daran denken. www.cp-schuhe.de-----------------------------------
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 26, 2007 19:15:43 GMT 1
takrat, ko smo jih naročali, je bilo rečeno, da bodo novembra. kdaj novembra, je seveda raztegljiv pojem in se ga da verjetno raztegniti tudi do božiča, če se on tako odloči. čeprav jaz tole o božiču razumem bolj tako, da naj bi veljalo za nova naročila.
če pravi, da so na zalogi, potem jih lahko kmalu pričakujemo?! yey! mojca ni dobila nobenega mejla, je pa rekla, da ga bo malo požokala.
da so podkovani? zgledajo zelo kul, čeprav pa na novi slikci podplati zgledajo precej tanjši od tistih, ki se jih spomnim od prej.
|
|
|
Post by Caspar on Nov 5, 2007 11:50:31 GMT 1
|
|