|
Post by Clement Gojski on Aug 13, 2007 9:51:44 GMT 1
Smo lepo vabljeni, da prespimo na gradu. Ja, jaz bom verjetno šel že malo prej, pa se v celju dobimo. Bi mi pripeljala šotor, če boš kaj v kamnik hodila?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 13, 2007 15:01:32 GMT 1
saj toliko èasa se pa mineštra spet ne greje. meni bi kar pasalo nekaj toplega zveèer pojesti. èe imamo veèerjo ob osmih, je verjetno èisto dovolj zgodaj, ker najbrž ne bomo šli spat ravno, ko se stemni, kajne? kruh in sir in kakšno klobaso imamo pa lahko za zajtrk. mogoèe bi vprašali tudi, kako je s toaletami, ko je grad zaprt? ali bodo dixi-ji postavljeni že v petek? pa èe se da kje umit? to bi bilo fino, èe ti lahko ajda šotor kar pripelje. kod sta pa mislila it z blažetom v celje?
|
|
|
Post by Adalheidis on Aug 14, 2007 10:15:41 GMT 1
Pol mora Ajda spet cel dopoldne rezat pa kuhat. Pa vse palce od šotora in vse skupi znost v avto, pa pol vn... Ja, sej ti ga bom pripeljala, če bom šla kej v Kamnik.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Aug 14, 2007 13:45:20 GMT 1
Tole je na strani od Celja napisan:
Pa me zanima kako je s tem in nami. Ce bova midva z Gasperjem prsla kasnej, kje in kako bova pa dokazovala, da nastopava, se posebi, ce prideva z vlakom in rabva potem kao karto za na bus, ce ne morva pes do gradu.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 14, 2007 14:02:48 GMT 1
hm, zanimivo. morda so s tem mišljeni tisti, ki ne sodelujejo na prireditvi kako drugaèe (npr. z nastopom ali s taborom, kakor mi), ampak so samo v kostumih.
bi vaju pa že nekdo prišel iskat na železniško postajo, èe se bi dalo. èeprav tudi mi ne moremo parkirat kje blizu gradu v èasu prireditve. kdaj pa prideta? èe prideta zjutraj ali dopoldan, potem bi bilo verjetno lažje. peš imata pa dve možnosti. ena je po obièajni cesti na grad, druga je pa po poti in cesti z druge strani, kjer smo šli na izletu lani.
èe ne bo mineštre, a potem bo kotel samo za gledat?
|
|
|
Post by Adalheidis on Aug 15, 2007 8:23:01 GMT 1
ker ma tud kotl Ajda, ga lahko pustim lepo doma. Lahko pa prinesem kotel, vi do sedmih že vse lepo zrihtate in skopljete ognjišče, eden od vas gre med tednom v trgovino po mešanico za mineštro (v našem merkatorju majo žal samo lečo) in to že v četrtek skuha doma v ekonom loncu (sej nas bo sam 10), lepo zaprto pripelje v Celje in ko prideva midva se prižge ogenj in presuje v lonec in poje toplo večerjo.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 15, 2007 10:41:48 GMT 1
To ni slaba ideja Ajda. Bomo kar tako naredili. Kdo se javi za kuhanje???
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 16, 2007 13:10:40 GMT 1
jah, kdo bo pa ekonom lonec peljal? jst lahko vprašam, èe ga še mamo doma (asmo se že nekaj èasa ne spomnim, da bi ga vidla) in skuham, ampak ni še èisto zihr, da bom doma v èetrtek. koliko pa priporoèaš za deset ljudi? pa tisti ekstra dodatki, kateri so?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 16, 2007 19:46:56 GMT 1
Jaz lahko hrano peljem, kuhal pa ne bom, ker nočem zastrupit še tisto malo rednih članov, ki jih druščina premore.
|
|
|
Post by Adalheidis on Aug 17, 2007 11:18:25 GMT 1
Piše na vrečki - ena je za 7, se mi zdi. Jaz sem dala noter korenček, zeleno, krompir (sej ne, no), mislim da tudi zelje. Samo ko daš noter zelenjavo postane sicer bistra juhica taka mokasta in siva. Tko da ne rabiš zelenjave. Pa itak nas v petek zvečer ne bo več kot 5, a se motim?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 17, 2007 12:18:52 GMT 1
no no, clement, prav dobro znaš kuhat. hja, mi sicer bi še mogli imet ekonom lonc, nekje v kleti, ker ga že nekaj let nismo uporabljali. tako da bi bila jaz glede uporabe rahlo skeptièna. ampak zelenjava je zelo pasala noter. niè hudega, èe juhica ni bistra, mineštre niso bistre, potem res zgleda, da je veliko stvari notri.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 18, 2007 15:43:24 GMT 1
iz celja so poslali popoldanski in veèerni program prireditve. tako se zdi, da smo moèno zaþeljeni þe v petek ob 18h na generalki za veèerni program.
POPOLDANSKI PROGRAM 14.00 – 18.00
14.00 odpiramo grajska vrata
14.15 fanfare pozdrav prvim obiskovalcem - najava delavnic in predstavitev obrtnikov
Prizoriðèa: grajsko dvoriðèe , gotski palacij, obrambni jarek, krèma »Pri veseli kokoðki«, pred stolpom nad Pelikanovo potjo
GRAJSKO DVORIÐÈE
Grajsko dvoriðèe : SREDNJEVEÐKI TABOR 4 ðotori: Vitezi vojvodine Kranjske, Vitezi belega volka, Zlate ostroge, skupina iz Èeðke Trajanje: 14.00 – 18.00 Postavitev ðotorov z opremo, v katerih potekajo predstavitve predmetov, þivljenja, oblaèenje obiskovalcev v oklepe... Posebne predstavitve: Vitezi vojvodine Kranjske ob 14.30 Vitezi belega volka ob 15.30 Zlate ostroge ob 16.30
Mala ðola vitezov (Alex in Vitezi belega volka)
Grajsko dvoriðèe: PLESNA DELAVNICA Ob 15.00 uri Trajanje: 30 min Izvajanje: Srednjeveðka plesna skupina Galliarda
Grajsko dvoriðèe: SREDNJEVÐKA GLASBA Ob 15.30 uri Izvajanje: Glasbena skupina ANTORINO
Grajsko dvoriðèe: Mala ðola vitezov Ob 16.00 Veselo igra FRIDELJ
Grajsko dvoriðèe: ÈARODEJSKA DELAVNICA Ob 16.30 Izvajanje: ÈARODEJ JANI
Grajsko dvoriðèe: Komedija z animacijo FAJDA Ob 17.00 Animacija : Vitezi vojvodine kranjske Nastopajoèi: Graðèak in graðèakinja , obiskovalci. Trajanje: 20- min. do ½ ure Grajski gospod se po prekrokani noèi vraèa pijan na grad, kjer ga prièaka besna graðèakinja. Med njima se vname komièen besedni prepir in meèevalski dvoboj, ki pa ne prinese sprave. Gospod in gospa v gnevu zorganizirata vsak svojo vojsko, izbrano izmed obiskovalcev
Grajsko dvoriðèe: Komedija z animacijo NAJMOČNEJŠI VITEZ Animacija: Vitezi belega volka
ZAKLJUČEK POPOLDANSKEGA PROGRAMA na grajskem dvoriðèu cca. 18.00 Nastop plesne skupine LONCA ( 2-3 plese) OBRAMBNI JAREK
Obrambni jarek MALI GRAJSKI HLEV konji, kokoði, zajci
Obrambni jarek LOKOSTRELSTVO Izvajanje: VITEZI OTOŠKI Trajanje : od 14.00 – 18.00
Animacija: KO BOM VELIK BOM VITEZ Izvajanje: VITEZI OTOÐKI Trajanje: 30 min Ob 14.00, 15.00 in 16.00 uri
Obrambni jarek LOKOSTRELSKO TEKMOVANJE Izvajanje: VITEZI OTOÐKI Ob 17.00
GOTSKI PALACIJ
Gotski palacij USTVARJALNE DELAVNICE Trajanje: od 14.00 do 18.00
Izvajanje: USTVARJALNI PRISTAN Ustvarjanje z glino
Izvajanje: OÐ LAVA Ustvarjalne delavnice na temo srednjega veka
Gotski palacij PRIKAZ LJUDSKIH GLASBIL Ob 16.00 Izvajanje: Darko Korošec Trajanje: 30 min
KRÈMA »PRI VESELI KOKOÐKI«
krčma »Pri veseli kokoški« SREDNJEVEŠKI TABOR 2 šotora: Celjska meèevalska šola, srednjeveška skupina iz Grevenbroicha Trajanje: 14.00 – 21.00 Postavitev šotorov z opremo, v katerih potekajo predstavitve predmetov, življenja, oblačenje obiskovalcev v oklepe...
Pred stolpom nad Pelikanovo potjo
OTROŠKI KOTIČEK Z GRAJSKO VARUŠKO Trajanje: 14.00 – 21.00 Izvajanje: Ajda Pantner
|
|
|
Post by Orescek on Aug 18, 2007 16:33:44 GMT 1
Pa se ve katera skupina bo iz češke?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 18, 2007 18:26:47 GMT 1
Ne, nič ne vemo o tej skupini.
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Aug 18, 2007 20:48:59 GMT 1
Mislim da mi je nekdo rekel da bo Brozek. Nisem pa preprican.
|
|