|
Post by administrator on Feb 19, 2006 17:08:52 GMT 1
Nazadnje, ko smo pekli, je zadeva bila nared ob treh zjutraj. Dokler ne znamo, predlagam, da ne uporabljamo Zvena za testno okolje.
|
|
|
Post by Borut Vrabeljski on Feb 19, 2006 22:47:27 GMT 1
Kozlièki in odojki na žaru niso tak velik baubau, sam èas in predano ekipo(1-2 os.; eden, ki mora bit ves èas tam in drugi z know-howom), k je tam rabiš. Glede èasa se strinjam da je kakih 6-7 ur z mazanjem in soljenjem prejšnji dan. Ribe so na žaru hitro in jih tudi mal veè ni tako težko pripravit. Uglavnem je s kuho èist zares tako kot pravijo, da potrebuje ljubezen. potem veèinoma vse uspe. Le meansexmachine moraš bit za ljubiti hrano vseh mnogih kompanjonov.
Žlice stojijo dobro, preprièan sem da bodo tisti srednjemu veku bolj predani z veseljem uporabljali tudi malo temnejše a še vedno zelo èiste žlice.
Glede tega kaj se da pripravit doma bomo najbrž vedeli ko bomo imeli dokonèen jedilnik.
BTW, jaz mam knjigo Emonska kuhinja, èe se komu sliši zanimivo so to v srednjem veku bili recepti starih starih... starih mam. 2. predlog je juha, ki se je lani nekoliko izpridila, letos bi lahko zato imeli klasièno gozdno juho z zelenjavo, kostanji, gomolji gomoljèki in morda zajcem, za srednjeveško podlago bo stroka gotovo poskrbela.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 1, 2006 17:59:57 GMT 1
Žlice stojijo dobro, preprièan sem da bodo tisti srednjemu veku bolj predani z veseljem uporabljali tudi malo temnejše a še vedno zelo èiste žlice. leonora, si vprašala oèeta glede naših 'dešèic', èe se jih da malo poglobiti? em, kolikor vem, dokonèen jedilnik že imamo. ne s kolièinami, a s surovinami. doma naj bi se pa pripravilo vse razen peèenja mesa in kruha.
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Mar 2, 2006 16:42:50 GMT 1
Hmm ja čeprav predloge za juhico sprejemam do aprila ko se bo testno pripravilo večino zadev,da nebo na zvenu presenečenj..glede na to da bo juha za kosilo mora biti nasitna..torej če kdo najde kak fini recept nej ga kr nalima.
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Mar 3, 2006 11:18:20 GMT 1
Prišlo je do manjšega zapleta, Simona ima v tednu, ko bo potekal zven maturanca in mi ne bo mogla pomagati pri pripravi hrane in koordinaciji hranjenja na zvenu...nujno potrebujem prostovoljca, ki bi jo nadomestil, ker sama vsega ne bom mogla skupej spravit.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 4, 2006 17:28:07 GMT 1
kaj je bilo pa narobe z juho/enoloènico na lanskem zvenu? meni se je zdela prav odlièna. in prav primerno hranljiva za kosilo. drugaèe pa lahko skup zmeèemo razlièno zelenjavo (žal se nasitnega krompirja ne bomo mogli poslužiti ), damo noter kocke kruha in sir, pa bo. delavno, hranljivo in nasitno. pa še ne preveè mastno in ne preveè teèno za umivat.
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Mar 7, 2006 8:29:53 GMT 1
Emm noèem sitnarit ampak NUJNO rabim prostovoljca/ko, sej recepte pa to že imam, èasovno je tud vse splaniran sam sami mi ne bo uspelo vsega narest pred zvenom in potem še na zvenu...sploh, ker bo že tako èasovno na knap, ker mam pomemben kolokvij v ponedeljek po zvenu in ga niti sluèajno ne morem reskirat..
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Mar 7, 2006 14:25:28 GMT 1
Lea z veseljem ti pomagam, zelo rad kuham, èeprav nisem ravno nek profi, ampak nekaj izkušnj imam, tko da... èe želiš me imaš na voljo...
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Mar 7, 2006 21:35:45 GMT 1
Z veseljem te ponucam ;Dglej kar bi trenutno najbolj rabil aje nekoga ki bo spekel ali 5-6 pit dan pr4ed zvenom ali pa skuhal par hektolitrov župe, kaj od tega misliš da bi ti šlo bolje?
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Mar 12, 2006 19:31:32 GMT 1
Torej, kar se tièe 'župce' jo bomo kuhali tam ne? Torej, ker bom šel nabrž že s Clementom gor v petek, jo bom tam scmaril.
Ampak eno vprašanje... kaj je s sestavinami?
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Mar 12, 2006 19:48:22 GMT 1
vse dobite še pravi čas z receptom vred.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 12, 2006 20:01:27 GMT 1
jp, juhco bo popedenala 'predhodnica'.
zdajle je najveèji problem kozlièek. èimprej moramo vedet (ta teden), ali ga hoèemo imet ali ne, da se ga naroèi. jaz se sicer vedno bolj nagibam k ideji, da bi ga dali nekam speèt in ga ne bi sami pekli, ker zgleda, da sicer vsak nekaj ve o tem, pa nihèe zelo dosti, ne bi pa bilo fino, èe se zamoèi.
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Mar 13, 2006 11:40:13 GMT 1
Heh kolikor jaz vem je fora sam v tem a bo al ne in to si je treba hitr zmislit, èe ga hoèete po nizki ceni, pol ko ga enkrat mamo se pa lahko po mili volji debatira kje in kako se bo pripravil..to namreè lahko poèaka, samo naroèanje pa mislim, da bolj težko.
|
|