|
Post by administrator on Jan 31, 2006 14:47:11 GMT 1
Leonora in Siana sta se mi javili, da bi letos na Zvenu prevzeli véliko nalogo nahraniti ceto lacnih in zvedavih Compagnonov. Glede na to, kar sem slisal, sem prav zivahno zastrigel z usesi. Na tem topiku bomo sooblikovali to zadevo in skusali upostevati vse zelje in predloge, da bi bila tudi hrana na Zvenu Ostrog cimbolj srednjeveska, okusna, poucna (kajpada!) in lepa za videti.
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 2, 2006 23:16:21 GMT 1
Se javljam na dolžnost, tako da, èe potrebujeta kakšno pomoè v kuhinj sem na voljo...
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Feb 5, 2006 20:10:28 GMT 1
Heh Blaž tebe imava že praktično v planu za omake delat glede na to, da si se lansko leto izkazal za zelo talentiranega na tem področju:)
Drugače je okvirni plan tak Predjed-predvidoma več vrst sira z orehi in olivami +tri različne mešanice začimb Glavna jed-vegetarjanci-ribe mesojedci-kozliček in za oboje tri vrste omak +solata(2 vrsti) +kruh(navaden in česnov samo slednjega bo potrebno tam speči) Sladica-pita -narezane melone
ako koga kaj moti naj reče čim prej, sprejemamo tudi predloge in ljudi ki bodo pomagali
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 6, 2006 11:23:15 GMT 1
a bi se dalo kakšno mešanico zaèimb uporabiti tudi za kakšno omako? melona + pršut? (pa ne vsa melona!)
koliko od vsega tega se da v celoti ali delno pripraviti vnaprej? mišljeno: že doma.
mislim, da bi vsi morali sodelovati v kuhinji. ali pri kuhi ali pri èišèenju.
se mi zdi, da bo treba še kakšno žlico kupit pa kakšno kupico in 'krožnik'. Borut, kako stojijo žlice? so vse uporabne?
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 6, 2006 18:23:40 GMT 1
ali pri kuhi ali pri èišèenju. Ojej... spomini na lanski zven... Sem dobil fobijo na umazano posodo
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Feb 6, 2006 19:23:38 GMT 1
ne melona +pršut, samo melona.Pripravilo se bo pa razen solate, kozlička in česnovega kruha in seveda rib vse prej(torej doma).
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 7, 2006 11:18:25 GMT 1
ok. a se mogoèe da vsaj približno domnevat, koliko èasa traja priprava kozlièka, rib in èesnovega kruha? a bi se testo za èesnov kruh dalo pripravit že vnaprej? recimo v petek zveèer, ko bo (verjetno) na prizorišèu že predhodnica, ki bo kakšno stvar že pripravila in zakurila (kar bomo presneto rabili, èe bo tale mraz držal še nekaj èasa.)
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Feb 7, 2006 11:44:16 GMT 1
Povprečna riba se peče okoli 6min, za kozlička mislim da bi bile potrebne slabe 3ure(mariniran bo že prej), česnov kruh pa lahko v skrajnem primeru tudi kupimo, čeprav je frišen boljši....zdej ne vem padla je tudi ideja, da bi kupili že pečenega kozlička sam..ne vem meni se ne zdi ravno najbolje..
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 7, 2006 11:52:27 GMT 1
kupljen peèen kozlièek?? ne vem, no, kje je pa potem fora, da je to del zvena? èe se ga speèe dopoldne in da potem v peèico na toplo? za ribe je potem treba 25min za 3 vegetarijance, ampak najbrž jih bo še kdo. koliko pa raèunata rib? èesnov kruh se tude nekaj èasa peèe. tudi tega bi lahko spekli dopoldne. (in gremo potem še vedno lahko v trgovino, èe ga bo premalo)
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Feb 11, 2006 9:50:02 GMT 1
Glede kozlička se strinjam,da absosmrkno se mora speč tam drgač ni fore.Emm od kje ti 25min za ribe?računali sva dve na vegetarjanca(ker bo konkretna rriba ne shujšana postrv), mesojedci mamo kozlička, preveč zmišljevanja pa tudi ni dobro, ker potem hrana ostaja. Torej 6 rib, peče se pa za moje pojme 2-3(če je ponev večja pa tudi več) skupaj torej to nanese okoli 20min maximalno.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 15, 2006 8:19:38 GMT 1
sem raèunala, da jih moraš še v in iz ponve dat, pa prekladat, pa èe je kakšna bolj debela in se noèe dovolj hitro speèt (tako bi jaz ), pa vedno se kdo mota okoli in zavzema tvoj prostor, pa èe ti kakšna spadne, ali pa jo kaka maèke pobriše s kakšno, pa jo moraš pol lovit...
|
|
|
Post by administrator on Feb 15, 2006 9:05:27 GMT 1
Èe kaksna spadne, itak ne bos vedela... Ce pa kaksna macica pobrise s kaksno ribico, bos imela malo manj ribe, jaz pa malo slabso kavo. Manj heca- kozlicka se recimo lahko spece, potem se ga pa na zerjavici pogreva. Vprasanje je, ce nam bi pustili izkopati jamico za zerjavico, vendar to bi bilo krasno. Taka zadeva potrebuje le enega Compagnona, da malce obrne zadevo (saj bi bil kozlicek ugodno stran od zerjavice, da ne zogleni), morda se lahko pa zraven naredi kaksna skupinica, vendar le-ta mora dati besedo, da se kozlicka ne dotakne. Je pa res lazje, ce je kozlicek pecen ze prej....
|
|
gregor
obiskovalec ali križar???
|
Post by gregor on Feb 16, 2006 19:05:32 GMT 1
Pecenje kozlicka vemo da traja..... okvirno bi rekel da skupaj z pripravo zerjavice cca 7- 8 ur. Osebno mi sicer ni noben problem viseti zravn nataknjenega kozla in ga obracati ampak ne vem kdo se pa na to kej zelo spozna (zacimbe, priprava, temperatura da ni notri krvav zunaj pa skoraj diamanten itd...).
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Feb 18, 2006 11:10:07 GMT 1
Kozliček bo že prej mariniran tak da tukej prišparamo na čau, glede priprave bi ga pa jaz Thragonu zaupala, ker je bil on do sedaj še vedno the Chef in am nekaj izkušenj...sicer pa eno orenk kuharsko buklo se poišče pa mal pogleda za kak konkreten nasvet et voila pas de probleme.
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 18, 2006 14:59:16 GMT 1
Èe se prav spomnim, je Ugo napisal èlanek o tem na strani, in se ga še vedno najde v arhivu pod naslovom ''Diši po ražnju''.
|
|