|
Post by administrator on Feb 26, 2006 12:46:19 GMT 1
Ta predlog se je v zadnjem casu pojavil nekajkrat, vendar ga je treba nekje artikulirati v konkretno obliko. Tule sem odprl topik, kjer bi lahko prisli do kaksnih sklepov, na podlagi katerih bi celo srecanja spremenili v resnicnost. Zakaj na ta nacin? Ni problem najti prostor in poslati obvestilo z datumom in krajem srecanja. problem je dogajanje na teh srecanjih. Saj smo imeli ze druzenja v razlicnih oblikah, npr. pivski vecer (in potem vsi, ki jim je tak nacin druzenja vsec, pridejo), lahko je bilo v obliki ekskurzije/ ogleda necesa zanimivega (interesentov za tak nacin je tudi za kaksen avto), lahko je bil hiking izlet, tudi piknik je padel. Vendar ni pa pametno srecanja, ki nima napovedane vsebine, predpostaviti vsem zgoraj navedenim, ker enostavno ne bo interesa in bodo taka mesecna srecanja propadla. Mislim, kdo pa bo prihajal enkrat na teden nekam, da se bo gledal z ostalimi ljudmi? Enkrat, dvakrat, morda, vendar to po mojem razumevanju ni point takih srecanj. Vsebine je treba pa organizirati.... Naj v tem topiku padajo ideje, brainstormingi, razdelani predlogi, vse, kar bi lahko pripomoglo k temu, da imamo v Druscini srecanja vsak mesec za obdobje, recimo, enega leta. Pa ce se prime, super! vendar za manj kot 12 srecanj ne delamo.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 26, 2006 14:52:29 GMT 1
jaz si to tako predstavljam, da bi bila ta sreèanja v smislu namesto zdajšnjih sreèanj upravnega in nadzornega sveta, kjer bi se menili o trenutnih dogodkih, idejah, mnenjih, predlogih, problemih..., le da bi bili prisotni vsi compagnoni. nekaj takega, kot imajo GG vsak mesec. vse te stvari bi morali potem objaviti kak teden dni pred sreèanjem, da si lahko vsi preberejo in pridejo na sreèanje, èe želijo.
|
|
|
Post by administrator on Mar 1, 2006 16:46:23 GMT 1
Hm, ze na sedanje seje upravnega sveta lahko pridejo vsi, le da do sedaj nihce ni zbral dovolj poguma... Sam sem zeljo po srecanjih doumel kot neformalno srecanje Compagnonov izved domene treningov, kjer pa se jim ne bo treba ukvarjati z upravljanjem Druscine. Btw, pri GG mesecna srecanja nimajo vloge sestanka upravnega sveta.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 1, 2006 17:44:49 GMT 1
res lahko pridejo vsi. samo se je upravni svet vèasih težko zmenil vnaprej za datum in je bil objavljen precej pozno.
jaz ne. lahko pa uvedemo tudi kaj takega. èeprav je bolj prijetno, èe ima vse skupaj nek smisel, npr. izlet ali kaj podobnega, pa se gre potem še na kavo.
nimajo vloge samo sestanka upravnega sveta, samo se pa na njih vseeno odloèajo o stvareh, ki se tièejo 'administracije'. vsaj tako je bilo natistih dveh, na katerih sem bila jaz in tako sem zaštekala andreasa.
|
|
|
Post by Sigismund Fischer on Mar 2, 2006 21:52:49 GMT 1
Jaz mislim da bi morala biti srecanja vsekakor tematizirana, ker kot si rekel Roman, če samo pridemo tja in se gledamo bo vse skupaj hitro propadlo. Če pa imamo teme je potrebna organizacija in ljudje se morajo pripraviti na teme. Jaz si srecanja predstavljam kot neko dosti odprto debato s tem da se prej postavi nekaksne okvirje. Recimo da se govori o heraldiki, kaligrafiji, vsakdanjem zivljenju preprostega cloveka, zivljenju na gradu, v mestu, pomen cerkve, mentaliteta tistega casa, zgodovinski potek nekih procesov in tako naprej. Tem je v bistvu neskoncno in sploh se mi zdi da se morda malo premalo ukvarjamo z samo zgodovino tega veka in zelo prevelik poudarek v druscini dajemo na srednjeveske bojne vescine. Ampak mi smo drustvo ljubiteljev srednjega veka in to se zdalec niso samo SVB. Zdi se mi da bi s takimi srecanji lahko razsirili svoje dejavnosti in pritegnili zanimanje se o drugih lepotah in posebnostih srednjega veka. Tako da jaz podpiram taka srecanja, ker mislim da bi se na njih in z njimi lahko veliko naucil o tem veku. Ne vem pa zakaj, Roman, ne pristajas pod 12 srecanj? Ja, res je leto ima 12 mesecev in ce so to mesecna srecanja potem je logicno. Vendar se mi zdi da tudi ce imamo samo 6 takih srecanj na leto je to ze velikoooo. Poleg tega pa se lahko na vsako temo bolje pripraviš, imaš več casa za raziskovanje. Res pa je da sta 2 meseca ze en tak casovni interval v katerem zlahka zgubis nit med dvema srecanjema. Zdi se mi tudi fajn pri teh manj pogostih variantah, da to ne postane nekaj normalnega ampak raje nekaj kar z veseljem pricakujes. (Npr. : Nor sem na borovnice in bi jih zdajle najrajsi na svetu jedel ampak jih ne morem. Zato jih pricakujem. In ko pride sezona tam enkrat avgusta me toliko bolj razveselijo. Ce bi jih lahko jedel celo leto bi zgubile svoj kompleten car.) Se oproscam ce sem malo zabluzu. Srecanja si predstavljam kot eno debato, pogovor, izmenjavo mnenj, znanja, izkusenj, ki bi bila vsem v korist in zato bi na njih tudi radi hodili. Ampak saj to sem ze povedal, ane?? Kaj pravite?
|
|
|
Post by administrator on Mar 3, 2006 14:40:30 GMT 1
Verjetno sem se narobe izrazil s tem, da se pod 12 mesecev ne menim. S tem sem hotel povedati, da je treba (sploh v zacetnem obdobju) startati s casovnim okvirjem enega leta (lahko solskega ali pa kakrsnega koli). Ni pomembno, ce je srecanje matematicno vsak mesec, marvec je konceptualno pomembno. Ker to pomeni, da ima nekdo koncept celega leta v glavi. Dovoli mi primer. Recimo, da smo meseca junija in vemo, da bo nekdo sel na prireditve, drugi bodo potovali in spoznavali srednji vek po drugih dezelah, tretji bodo pedenali opremo, cetrti odsli vaditi SBV. Pa lahko izgradis koncept v smislu: septembra imejmo srednjeveski potopis, ker bomo takrat se vsi svezi s pocitnic in je to taka bolj "lahkotna", a zanimiva tema. Lahko jo naredi ta in ta, bom organiziral. Oktobra zastavimo debato o srednjeveskih prireditvah, zberem tak in tak material s poletnih prireditev in moderiram zadevo, povabim te in te goste. November je tezji jesenski mesec, zato ga lahko namenimo heraldiki, recimo. POtrebujem to in to. December je praznicni mesec, zato se lahko obrnemo na temo praznovanj v srednjem veku, organiziram to in to. Januarja se je treba vrniti v ustaljene tire, zato je vzdusje kot nalasc za recimo zgodovinsko temo, spet so lahko gostje zraven. In tako naprej in tako naprej. S tem sem mislil, da se ne splaca s konceptom iti pod manj kot eno leto, saj lahko teme super koordiniras z dogajanjem v Druscini (recimo, da tisti mesec, ko so izpiti v telovadnici, tema na srecanju pred tem govori o viteski etiki, recimo). Ali pred prireditvami imas temo o opremi in pomembnosti dobrega izgleda na prireditvi. In tako naprej. Dober koncept se vedno izkaze za odlicno podlago in je vzdusje na srecanjih lahko megasticno! Je pa res, da se mora nekdo (kot urednik casopisa ali oddaje, recimo) vezati za organiziranje za vse obdobje in dejansko sproducirati ta srecanje. In to ne za enega vnaprej. Goste, recimo, veliko lazje dobis tri mesece vnaprej, kot pa tri tedne vnaprej. Upam, da sem bolj jasno napisal svoje mnenje s temi 12 meseci.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 5, 2006 14:38:53 GMT 1
jaz mislim, da zadostuje, èe nekdo idejno/vsebinsko zorganizira sreèanja za celo leto, posamezno sreèanje pa lahko organizira in izpelje tudi kdo drug.
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Mar 10, 2006 11:37:25 GMT 1
To bi bilo fino izvesti èim prej..recimo da zaènemo z naslednjim šolskim letom, do takrat pa pripravimo okvirni plan in dobimo ljudi ki bodo posamezna sreèanja organizirali.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Apr 30, 2006 9:48:01 GMT 1
1. meseèno sreèanje se bo zgodilo 22. maja v tivoliju (zbirno mesto promenada). yeee! v primeru slabega vremena se prestavi za en teden.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Apr 30, 2006 10:40:41 GMT 1
Tina se je malenkost zmotila. pravilno se stvar glasi:
1. mesecno srecanje se bo zgodilo 20. maja v tivoliju (zbirno mesto promenada). yeee! v primeru slabega vremena se prestavi za en teden(27.maj).
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on May 1, 2006 14:09:18 GMT 1
To bi bilo fino na mejl dat se vam ne zdi?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on May 3, 2006 20:35:15 GMT 1
em *blush*
se dobimo ob 16h na promenadi.
bo tudi na mejlu.
|
|
|
Post by Adalheidis on Sept 28, 2006 16:27:56 GMT 1
A zdaj velja za mesečno srečanje datum 13. v mesecu? Al so to kaka drugačna srečanja?
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Sept 28, 2006 17:29:27 GMT 1
Ne, datumi so nakljucni, naslednje srecanje je 13.10. Nevem ne kje ne kdaj ker clemnta ni doma in se ne oglasi na telefon...
|
|
|
Post by Clement Gojski on Oct 2, 2006 21:41:33 GMT 1
Mesečna srečanja so vsakega 13. v mesecu ob 18.00! Kje bomo imeli srečanje pa se bomo zmenili sproti.
|
|