|
Post by administrator on Feb 3, 2006 10:21:50 GMT 1
Clement je ze veliko mesecev nazaj predlagal, da si pogledamo njegovo posest na Gojzdu. Morebiti bi bila zelo dobra za gostovanje dogajanja lacnih Compagnonov, saj veste, kako zelo potrebujemo nek kraj, kamor se lahko zatekamo v srednji vek.
Vreme je malce bolj ugodno in cas je, da na ta ogled odidemo. Sam ogled niti ni tak big deal- sedemo v avte, se odpeljemo proti Kamniku in tam pofotkamo zadeve.
Potem pa je vprasanje, kaj nam Clement pusti delati tam in kaj lahko tam naredimo. Se prej pa se moramo vprasati, cesa si zelimo.
Menim, da bi kak projekt srednjeveskega tabora bil zelo izvedljiv. Se posebej poleti, si predstavljate? Poleg tega pa je verjetno ob bolj pametnem vremenu (beri- poleti) mogoce realno razmisljati o seminarjih srednjeveskih bojnih vescin ali trening-vikendih.
Vasa mnenja, senoria?
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 3, 2006 11:41:28 GMT 1
Upam samo da je Clement omenil da je na tem posestvu tudi naša hiša in okoli še nekaj drughih vikendov... Sta dva primerna travnika, precej velika, tako da s tem ni problem, vendar le èe hiše nikogar ne motijo...
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 3, 2006 12:02:19 GMT 1
res bi se že lahko odpravili. le da je jutri napovedan sneg. kaj pa kak lep pomladanski vikend? èe ne bomo iz zime kar naravnost padli v poletje.
èe se prav spomnim, je Clement rekel, da imamo precej proste roke, kaj lahko poènemo. o srednjeveškem taboru že dolgo sanjamo, lani smo v skofji loki okusili delèek tega, kar bi lahko bilo (brez radovednihi turistov) in bi lahko zaèeli s kaksnim tridevnim poletnim taborom. da ne bo preveè za prviè. ideja o seminarjih je tudi dobra, za treninge je pa verjetno malce predaleè.
èe koga motijo hiše, pa lahko pred njih napnemo rjuho in jo poslikamo z razgledom brez hiš. ;D
|
|
|
Post by administrator on Feb 3, 2006 13:11:06 GMT 1
Clement je hiše omenil, tako da ni panike. V pojasnilo, kar se pa treningov tice- mislil sem na trening vikend V enem vikendu se da ustimati lepo stevilo ur, ki jih lahko izkoristis za spoznavanja vecih orozij, studiranje sekvenc bojev in samo vadbo ipd. Npr. petek od 17-21, sobota 9-13; 15-19, nedelja 9-13 je taka bolj intenzivna varianta, vendar imas takoj 15 ur, se pravi efektivnih okoli 11, 12. Morda bi za zacetek ciljali na manj? Gre za to, da lahko tam prespis, jes, tudi kaksno reces zvecer, predvsem pa to, da se lahko res posvetis le vadbi in studiju.
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 3, 2006 17:48:38 GMT 1
In seveda je dovolj placa za sulièarje!!! Drugaèe pa ja, hiše so precej oddaljene od naše, tako da ni problema, to ni nekakšna vas kjer so hiše 'napakirane' skupaj... In mislim da bi se gor res dalo poèeti vse kar si kdo želi.... Pa še ena dobra plat teh taborov je ta, da ljudje na njih dejansko opazijo, da jim nekaj manjka (zebe me... rabim plašè, žuli me... rabim nove, boljše èevlje...) in si po možnosti dejansko to priskrbi do naslednjega tabora... Poleg tega pa še izkusimo pravo srednjeveško življenje.... Skrbi me le to, ker v drušèini manjka dosti 'nujnih' potrebšèin, kot so kotli, mize....
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 6, 2006 11:14:09 GMT 1
trening vikendi niso slaba ideja. mogoèe bi za zaèetek zaèeli 'le' s celodnevnimi. Pa še ena dobra plat teh taborov je ta, da ljudje na njih dejansko opazijo, da jim nekaj manjka (zebe me... rabim plašè, žuli me... rabim nove, boljše èevlje...) in si po možnosti dejansko to priskrbi do naslednjega tabora... zelo fajn razlog za kakšen tabor pred sezono prireditev. in zelo fajn razlog sploh za izboljšanje opreme.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Feb 6, 2006 14:21:36 GMT 1
sam ena opomba: na gojzdu je trenutno še 20cm snega in verjetno ne bo skopnel pred marcem.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 7, 2006 11:28:48 GMT 1
en lep pomladanski vikend torej. lahko pa gremo prakticirat snežne razmere.
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Feb 7, 2006 19:18:21 GMT 1
S trenutno opremo? Ne hvala... No, lahko, sam js vas bom opazval z okna v hiši, kjer bo toplo....
|
|
|
Post by Clement Gojski on Feb 8, 2006 12:48:24 GMT 1
dobro bi bilo imeti vsaj 1 šotor, preden zaènemo s tem. za pravi tabor nam res manjka še veliko opreme. še kotla za kuho nimamo!? bomo pa vsaj po težji poti spoznali, kaj potrebujemo:D
|
|