|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 5, 2007 16:47:35 GMT 1
v trgovinci na gosposvetski ulici (blizu hotela lev) imajo razprodajo blaga po kilah. lan je 8 evrov.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Sept 5, 2007 16:52:52 GMT 1
Kila lanu je 8€ ?!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 5, 2007 17:40:45 GMT 1
mislim, da je tako gašper rekel. al je meter? zdej pa že ne vem več.
|
|
|
Post by Caspar on Sept 5, 2007 18:30:45 GMT 1
Ne ne, jaz sem videl bel lan, ki je stal 8€ na meter. O razprodaji pa ne vem nic, bi pa sel pogledat .
|
|
|
Post by Caspar on Sept 11, 2007 21:43:36 GMT 1
Danes sem šel pogledat v trgovinico na gosposvetski. Lanu imajo še precej, različnih barv; bela, vijolična, modra, zelena, rjava. Čisti bel lan se mi zdi nekoliko tanek, redko tkan in nejprimernejsi. Imajo tudi belo mešanico (60% lan, 40% bombaž), ta je bolj kompaktna in se mi zdi primernejša. Cena obeh je €8.30 za meter; verjetno druge barve niso dražje, nisem sicer gledal cen.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Feb 11, 2008 22:38:32 GMT 1
Danes sem bila v Centromerkurju, kjer prodajajo niti nemske znamke Güttermann. Na njihovi strani sem zasledila tudi laneno in svileno nit, in za nakup lanene bi se odlocila. Zato sem v C. malo povprasala, ce bi morda oni lahko to dobavili in tudi omenila, da ne bi pac samo zame narocili enega kolutka. So rekli, da bodo povprasali in da me jutri poklicejo. Mene pa seveda ze zdej zanima, kdo vse bi bil za nakup in koliko sukanca bi vzeli. Vec o sukancu najdete na: klik(v kolikor ne bo delalo pa na www.guetermann.com kliknite product catalogue/consumer/products/threads in nato 'special threads'. Tam najdete tudi barvni sortiment v pdfju) p.s. Klemen, za sotor po moje da ni, bi bilo boljse ce se naroci tisto pri Matulsu, ampak za obleke bi bila pa kul.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Feb 25, 2008 10:01:41 GMT 1
Nekaj casa je trajalo, se opravicujem. Zadeva je bila potem taka, da me iz Centromerkurja sploh niso klicali, zato sem pisala direkt uvozniku (Monna lisa d.o.o.) in so mi posredovali tole: ''Pozdravljeni gospa Tanja, lanenega suaknca Gütermann do sedaj še nismo uvažali, zato ga najbrž ne boste našli v nobeni slovenski trgovini. Lahko pa ga narocimo, najmanjša kolicina od barve je 5 navitkov po 50m. Cena za 1 navitek je 2,00€. ce se boste odlocili za nakup mi sporocite. Rok dobave je približno 1 teden oz najvec 10dni. Lep pozdrav''Kaj pravite? Gremo raje potem v nakup pri Matulsu? Cena pri njih (ce cena na netu drzi) je 4.50 € za en navitek s 100m niti. Pa pac nismo omejeni s tem koliko katere barve, res pa je da je se postnina, ampak sej to se razdeli. Po drugi strani pa 50 m ni nic, in gotovo vsak od nas vzame vsaj za 100m (dva navitka) ene barve, tako da se jih kar hitro nabere 5, i guess. Ne vem, malo razmislite pa povejte kaj in kako .
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 25, 2008 18:43:04 GMT 1
hm. kaj pa, ko bi od gütermanna naročili samo bel sukanec, ki ga vsi rabimo in se ga največ porabi, prihranimo na poštnini in še malo na ceni, ostale pa naročimo pri matulsu? sploh, če bomo tam naročali tudi sukanec za šotor.
o, o, pa kaj imajo novega pri matulsu, usnjene mehove in sodčke!!! iiii a se samo meni zdi, ali so res nekam poceni?
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Feb 25, 2008 19:05:29 GMT 1
Ja, men je cist prav. Jz za nic ne navijam al pa da bi me zdej te Monna lisa ful odvrnili od nakupa pri njih.. Zarad mene se se zmeri loh zanje odlocmo (tud za barvne).
|
|
|
Post by Clement Gojski on Feb 25, 2008 19:13:32 GMT 1
Zame kar računaj 2 špuli belega pa 2 črnega, če boš naročala.
|
|
|
Post by Caspar on Feb 25, 2008 20:26:16 GMT 1
Pri gutermannu je ceneje. Primerjave med matulsom in gutermannom pa nimamo. Jaz bom kar gutermanove narocil zaenkrat.
Ja tiste usnjene mehove sem tudi jaz videl, zgledajo zanimivi in kar ugodni! Čeprav ima Medieval designe (verjetno je kapaciteta ista) lončene čutare, ki so cenejše!
|
|
|
Post by Caspar on Feb 25, 2008 20:33:37 GMT 1
Aja kdaj in kdo pa bo naročil pri matulsu? Intendant? Lahko bi naredil še neko širše zbiranje naročil, ko bomo že kupovali . Verjetno bom tudi jaz še pri njih kakšno špulo vzel ali pa kako drugo malenkost. Mogoče bi bilo dobro če bi to čimprej izvedli?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Feb 25, 2008 21:14:48 GMT 1
Ja urban je nekako zadolžen za te zadeve Se bomo ta vikend zmenili, če se bomo srečali. Se bo pa seveda prej povedalo, če bi še kdo kaj želel.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 26, 2008 14:18:04 GMT 1
Ja tiste usnjene mehove sem tudi jaz videl, zgledajo zanimivi in kar ugodni! Čeprav ima Medieval designe (verjetno je kapaciteta ista) lončene čutare, ki so cenejše! že res, ampak lončene čutare so težje (velik -) in se, vsaj po moje, lažje razbijejo (še en -). zato pa tako navijam za usnjene mehove (ali pa mejhen lesen sodček, če je teža ugodna). edino me skrbi, ker piše, da so za vino, a potem držijo vodo tudi, ali so iste baže kot naši bivši vrčki? jaz sem tudi za (vsaj) dva rumena sukanca od gutermanna, če bomo tam naročali. nimam ful občutka, koliko se porabi za eno obleko. a je kdo kaj preračunaval?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Feb 26, 2008 14:20:03 GMT 1
aja, pa bele tudi, ene... štiri.
|
|