|
Post by gregorius on Jan 10, 2008 22:42:53 GMT 1
En lep pozdrav vsem skupaj, sem ravnokar konèal z izdelavo brigandine, pa sem mislil delit par slik z vami. Zadevo sestavlja 125 ploščic, ki so zakovičene s 1476 cveki. Prsne plošče (ta veliki dve) sta debeli 1,5mm, ostale 1mm. Skupna teža je okrog 8 kil. lp, Gregor
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jan 11, 2008 8:34:22 GMT 1
Super zgleda!!!
Povej, kakšen pleh si vzel? kovičil si na roke, ali si si kako pomagal?
|
|
|
Post by marvin on Jan 11, 2008 10:55:06 GMT 1
Woo! Car. Dej se fotko kako zgleda oblecena. Najverjetneje si jo ze sprobal. Kaksen je filing. A je ono plavo zamet?
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Jan 11, 2008 11:00:46 GMT 1
Super zgleda, kot je zgledala ze takrat, ko si mi kazal nedokoncano. Kar me malo zintrigira, da koncam svojo, zdaj ko sem koncno nasel prave cveke
|
|
|
Post by gregorius on Jan 12, 2008 16:13:22 GMT 1
hvala za komentarje Clement; plošèice so iz èist navadnega železnega pleha, s tem da sem jih prebarval da ne bojo rustale. Cveki so železni, pocinkani, porabil sem jih cirka dve kile. Kovièil sem na roke. Precej zamudno poèetje, zaèel sem nekje sredi junija. Èe se prou spomnen maš ti tud eno brigandino? A si delal na ist naèin? Pa kakšno blago si uporabil, ker tole ki ga mam js je mal švoh pa se trga na mestih. marvin; filing je dober, gibanja ne ovira, lahko delaš kar hoèeš. Nosim jo èez gambezon, tako da je tud dobro zašèiti. Èeprav za fajte jo najbrž ne bom mel, mi jo je mal škoda. Aja, tisto plavo je pliš, baje. Martin; Ti kar dokonèaj, se splaèa. Koliko maš pa že narejeno?Pa hvala za pomoè.
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Jan 12, 2008 16:43:08 GMT 1
Zacel sem pred kaksnim mesecem, ampak je v delavnici prevec mraz in cakam na lepse vreme. Ce se bo kaj otoplilo, bom to naredil zdaj, med pocitnicami. Aja, sicer nimam cvekov v trojkah, imam pa bistveno manjse plosicice. Pa nimam tiste velike plate. Zadeva je v konstrukciji sicer malenkost bolj komplicirana, ampak ni sile. Upam, da bo funkcionalna. Sicer sem za blago zaenkrat uporabil navaden rdec lan, podlozil pa sem se z eno plastjo bolj grobega lanu. Imam pa pripravljenega se nekaj crnega zameta za podoben tip brigandine, kot si ga naredil. Tista bo pa fancy Mogoce bom naredil se nastavek za rozetne kovice. Komaj cakam, da vidim v zivo!
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jan 13, 2008 9:22:13 GMT 1
Jaz imam tudi eno podobno reč. Za blago sem vzel 2 plasti lanu in se nič ne trga, je dovolj močno. Sem pa to takrat na hitro delal, in sem uporabljal dvodelne nete - ker zadeva ni avtentična, je ne uporabljam več.
|
|