|
Post by Clement Gojski on Feb 10, 2008 21:13:50 GMT 1
ja, bil je petek, se opravičujem.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 15, 2008 17:49:49 GMT 1
letos so se v turističnih vodah potrudili in izdali koledar prireditev za 2008 že marca. tole je bera srv prireditev v tem letu:
7. junij Srednjeveški dan na Blejskem gradu 7.-8. junij Venerina pot Kamnik 21. junij Venerina pot Škofja Loka 21. junij Poletna muzejska noč v NMS, Ljubljana 28. junij Malteška poroka (poroka v srednjeveškem stilu v malteških oblačilih in pokušina srednjeveških dobrot), Polzela - graščina Šenek junij Srednjeveški dnevi s srednjeveško tržnico, Slovenj Gradec 27. julij Erazmov viteški turnir, grad Predjama 28. julij Spectaculum, Breže na Koroškem, A 15. avgust Srednjeveška tržnica, Ankaran 30. avgust Srednjeveška prireditev na gradu, Stari grad Celje 2. september Srednjeveški dan, grad Otočec 7. september Srednjeveški dan, grad Velenje 9.-10. september Festival srednjeveške in renesančne glasbe ter srednjeveški dan, Ljubljana
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Mar 15, 2008 18:34:01 GMT 1
Vau, pridni! Koncno enkrat...
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Mar 20, 2008 13:28:39 GMT 1
Slišal sem, da boste Drušèina sodelovali na Muzejski noèi v NMS. (btw, pogledal sem posnetek z vašega sodelovanje ob kulturnem dnevu- vsa èast, klobuk dol!!!)
Poleg poudarka na kostumih in izdelovanju oblaèilnih predmetov (èe sem to prav dojel), boste baje predstavili bojevanje. A to pomeni, da ste v Drušèini obnovili treninge oziroma se še vedno ukvarjate z bojnimi dejavnostmi? Kaj pa boste predstavili?
Se oprošèam, ker sem tak firbec, a sem vedno veèji sucker za zgodovinske evrop bojne in borilne vešèine in kar lovim informacije. *blush*
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Mar 20, 2008 22:45:13 GMT 1
Roman, kje si pa videl posnetek? A sem mogoce kej sfalila?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 21, 2008 12:39:46 GMT 1
jaz tudi niè ne vem o kakšnem posnetku, samo o slikcah, ki smo jih dobili iz muzeja. ne bo prav predstavitev bojnih vešèin, kot smo jo imeli lani v kranju, na posebno željo muzeja bomo naredili nekaj delavnic za obiskovalce, kjer se bodo lahko spoznali s tem, kaj je srednjeveški meè, kakšni so bili naèini bojevanja z njim in se preizkusili v nekaj korakih in udarcih. in upali, da bomo vsaj nekaterim razblinili mit o sabljah, rapirjih in podobnih reèeh na srv zahodu.
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Mar 21, 2008 13:08:38 GMT 1
Fotke sem tudi videl, mislim, da jih je objavil Klemen? Skušam se spomniti, kje sem videl posnetek.... Šlo je za nekaj zelo kratkih posnetkov z mobitelom, ampak se je pa fino zaznalo vzdušje in malce tudi samo dogajanje. Se oprošèam, ampak res mi ne potegne, kje in od koga. Èe se spomnim, bom vsekakor povedal. Aha, za bojne vešèine gre dejansko za delavnico (se pravi, da bodo obiskovalci sami poizkusili). Slišal sem namreè, da gre samo za predstavitev. To pa je zelo dobra novica! Delavnic v smislu dobre in bogate interakcije s poslušalstvom je malo, pravzaprav je pri nas na temo zgod evr bor in bojnih vešèin še ni bilo. En poizkus se je sicer zgodil pred letom dni, vendar je bil omejen samo na eno interpretacijo (na Fioreja) in težko reèemo, da je omogoèila aplikativno razlikovanje med razliènimi družinami evropskega hladnega orožja (evo, med meèem in sabljo, recimo; èeprav je že to tako trd oreh za evropske interprete- predstavljati popolnim laikom-, da je noro dobro, da se lotevate te problematike - btw, smemo upati na kakšen èlanek? Mislim, da bi v ARGO zlahka našli prostor!). Druga stvar glede delavnic pa je sam prenos informacije na obèinstvo. Pri tej stvari niti ni težavno izbrati prave formule, jo je pa izjemno težko izvesti, ker enostavno ni skupnega pojmovnega aparata, da bi bilo razumevanje obèinstva zadovoljivo. Ko pa skušamo pomanjkanje pojm apar zafilati z empirièno izkušnjo, pa trèimo na pogoje varnosti, vadbeni background obèinstva in demonstratorjev. In do sedaj smo brez izjeme bili prièe drugi stopnji filanja luknje- cirkusu, efektom, igri, bolj ali manj uspešni..... (kot pri raznih "srednjeveških" prireditvah, recimo). In tako pri delavnicah ni lahko biti pogumen! Zato se mi zdite še toliko bolj wow! Ok, ok, I should shut up... Kar želim reèi je, da vas z velikim veseljem pridem pogledat!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 24, 2008 22:20:34 GMT 1
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on May 4, 2008 19:12:57 GMT 1
|
|
|
Post by Clement Gojski on May 4, 2008 21:06:24 GMT 1
A se ti mal hecaš ;D
a si sploh pogledala slikce? Pa oo 9ih je mistični šov z ognjem...
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on May 5, 2008 7:56:54 GMT 1
niè se ne hecam. saj se ne gre gledat samo prireditve, ampak tudi lokacijo, organizacijo (vrstni red nastopov, dejavnosti, wc-ji, parkirišèa), tržnico, katere skupine nastopajo, kako nastopajo... vstopnina ni predraga, da je ne bi zmogli, pa še nauèimo se lahko èesa, kar lahko uporabimo pri organiziranju tabora ali kakšnega nastopa.
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on May 6, 2008 8:22:41 GMT 1
Ali imajo že tri leta isti programski list (potem se ne uèiti od njih, prosim vas) ali pa ste iznašli pripravo za potovanje v èasu in niste nièesar povedali.
|
|
|
Post by juremurkogmailcom on May 8, 2008 11:31:25 GMT 1
Spoštovani!
Ljubitelji oživljanja srednjeveške preteklosti. Sporoèamo Vam, da bo prireditev "Srednjeveški dnevi v Slovenj Gradcu" letos potekala v nedeljo, 1. junija 2008, na Glavnem trgu in Trgu svobode v Slovenj Gradcu. Program prireditve za letošnje leto je v nastajanju. Ker se trudimo, da bi na srednjeveških dnevih vsako leto ponudili pestrejši in svež program, prosimo in vabimo vse zainteresirane posameznike, skupine in društva, ki so pripravljene sodelovati, da nam pošljejo ponudbe in programe svojih predstav. Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo!
p.s. poslali smo vam tudi mejl, nikjer na strani pa nisem našel telefonske številke. èe ste zainteresirani me prosim kontaktirajte, kar se da hitro.
Jure
Za ZKD Slovenj Gradec
Jure Murko
telefon: 040 228 679 Jure
041 726 946 Franjo
mail: jure.murko@gmail.com
info@okta.si
marketing@cevnaposta.com
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on May 19, 2008 16:53:54 GMT 1
najprej smo si ogledali razstavo o gospodih Ptujskih na ptujskem gradu vurberški grad na stari risbi neverjetni razgled po Dravskem polju skoraj že stoji, naš novi šotor odlièna ponudba posladkov zagreta družinica neprièakovano navdušenje nad vrvicami tako pa zgleda tabor
|
|
|
Post by Martin zu Stein on May 19, 2008 21:36:33 GMT 1
Lepo izgleda šotor. Se ga je zelo splaèalo šivat
|
|