|
Post by Adalheidis on May 20, 2008 6:17:23 GMT 1
Ooo, kako lepo, slikce so čudovite, pa šotor je res fenomenalen. In Tanjina oblekca je takooo lepa.
|
|
|
Post by Clement Gojski on May 20, 2008 21:25:17 GMT 1
Tudi jaz mislim, da je šotor lepo izpadel. Potrebno je popraviti nekaj malenkosti, drugače sem pa zelo zadovoljen! Niso bile zaman tiste urice šivanja
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on May 21, 2008 14:21:57 GMT 1
Wow! Vsa èast, carski šotor!! *thumbs up*
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 7, 2008 19:57:36 GMT 1
letos smo pa bili celo v kamniku. ker nas je vseeno malo firbec matral, kako je, pa še fajn izgovor je bil, da se lahko malo vidimo še z gorazdom in tomažem. scena za tekmovanje s katapulti verjetno avstrijska tekmovalna skupina (bila je še ena iz kamnika) obèudovlaci gorazdovih meèev tako bi pa morda lahko opisali stanje na naših srv prireditvah?
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Jun 8, 2008 8:48:01 GMT 1
Morda ne bi bilo slabo èe bi kaj poklicali ...
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 12, 2008 20:42:10 GMT 1
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 12, 2008 20:51:35 GMT 1
jelka je poslala link na naš mejl. sem milsila, da sem ga forvardirala, pa ga oèitno nisem. se pardoniram.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 18, 2008 19:15:22 GMT 1
[glow=red,2,300]POLETNA MUZEJSKA NOČ[/glow]
v Narodnem muzeju Slovenije
sobota, 21. junija 2008, od 10. do 24. ure
Brezplačen vstop v muzej in na vse prireditve (razen ene, kjer je posebej označeno).
Publikacije Narodnega muzeja Slovenije bodo na voljo z 20 % popustom!
PROGRAM
· 10.30–12.00: otroška delavnica Mala šola sabljanja. Po kratki predstavitvi hladnega orožja iz arheoloških in zgodovinskih obdobij nam bodo trenerji Sabljaške sekcije ŠD Tabor predstavili sodobno obliko športnega sabljanja, nato pa se bomo tudi sami preizkusili v tej veščini. Delavnica je primerna za otroke in mladino od 7. do 15. leta starosti. Cena 2,5 evra (NMS – Prešernova)
· 16.00: vodeni ogled razstave Primož Trubar 1508–1586: v angleškem jeziku (NMS – Metelkova)
· 17.00–23.00: Srednjeveški utrinki (kegljanje, prikaz ročnih spretnosti in poznosrednjeveške oblačilne kulture, namizne igre … Med popoldanskim programom v NMS – Prešernova se nam bodo s srednjeveškimi utrinki, predstavitvijo srednjeveških borilnih veščin in koncertom srednjeveške posvetne glasbe pridružili člani društva Druščina Zlate ostroge) (NMS – Prešernova)
· 18.00: Predstavitev srednjeveških borilnih veščin s praktično delavnico. Delavnica je namenjena predvsem odraslim in mladini, dobrodošli pa so tudi otroci od 7. leta dalje. Udeležba je omejena (NMS – Prešernova)
· 19.00: vodeni ogled razstav Narodnega muzeja Slovenije s poudarkom na srednjem veku. Vodi mag. Tomaž Nabergoj (NMS – Prešernova)
· 20.00: Glasbeno izročilo protestantizma in renesanse na slovenskih tleh. Koncert učencev Glasbene šole Ljubljana Vič – Rudnik; program je v priponki! (NMS – Metelkova)
· 20.00: Predstavitev srednjeveških borilnih veščin s praktično delavnico. Delavnica je namenjena predvsem odraslim in mladini, dobrodošli pa so tudi otroci od 7. leta dalje. Udeležba je omejena (NMS – Prešernova)
· 21.30: Koncert srednjeveške posvetne glasbe (NMS – Prešernova)
· 22.00: vodeni ogled razstave Primož Trubar 1508–1586 (NMS – Metelkova)
· 22.00: vodeni ogled razstave Neolitska umetnost na območju Republike Makedonije. Vodi dr. Peter Turk. Za čarobno vzdušje bodo po ogledu s kratkim koncertom starih makedonskih pesmi poskrbeli člani vokalnega kvarteta Pella iz Ljubljane (NMS – Prešernova)
Vabljeni!
|
|
|
Post by Caspar on Jun 18, 2008 19:28:02 GMT 1
Hmm glasbena šola Vič - Rudnik in renesančna glasba? To bi lahko bil Žiga na renesančni lutnji pod mentorstvom Šinigoja, kar pomeni, da nas bo težko prišel fotkat .
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 19, 2008 20:38:37 GMT 1
in, prosim, celo piše, kdo izvaja srv tabor!
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Jun 21, 2008 19:49:16 GMT 1
Èudovito vas je bilo spet videti, še posebej "v elementu". Iskreno vam èestitam za odlièno delo, super izgled in krasen attitude. Pa še na mnoga leta!! Škoda, da mi ni zneslo kaj veè spregovoriti z vsemi in z vsakim, a imeli ste obèinstvo, ki je danes vsekakor prioriteta. Naslednjiè, upam, bomo nadoknadili.
|
|
|
Post by Bwaze on Jun 22, 2008 9:28:04 GMT 1
Hvala Roman, škoda ker nisi mogel ostati dlje. Super je bilo! Sicer sem bil čisto preveč utrujen, pa tale koncept začetka šele pozno popoldne mi ni preveč všeč (vse prehitro mine), ampak upam, da smo imeli kaj zanimivega za pokazati. Če ne drugega, svoje šajni nove oblekce. Ne, res, Davidova in Urbanova demonstracija srednjeveških borilnih veščin je bila zelo zanimiva, tabor je izgledal tako kot je treba (končno), potrebujemo je še kakšno mizo s klopema in mogoče enostavnejšo mizo za odlaganje posodja in drobnarij (samo plošča + 4 snemljive noge?), da bo več prostora za igre in pisarjenje ter še kaj zraven. Malce sem brskal po netu za odzivi. Na rtvslo.si so objavili tole: www.rtvslo.si/kultura/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=43421&rss=1Haha, pod sliko piše: V Narodnem muzeju Slovenije so se vrnili v čas srednjega veka. Foto: MMC RTV SLO Groza, to je moralo biti slikano okrog 4h ali še prej, ko smo šele začeli s postavljanjem. Zakaj je fotograf / novinar tja prišel tako kmalu, če je bil začetek programa napovedan ob 17h? In ker nas Narodni muzej ni poimenoval v programu pri koncertu posvetne srednjeveške glasbe, seveda tudi v člankih nismo omenjeni (no, naš koncert je). Lahko pa dodamo svoje fotke.
|
|
|
Post by Bwaze on Jun 22, 2008 12:19:38 GMT 1
Čeprav poimensko nismo omenjeni, pa je vseeno super fotka. Tole je iz današnjega Nedela na zadnji strani, kjer zasedamo kar lep prostor ( ob najdaljši piti na svetu, eni fancy jahti in dnevu slovenskih vrtnic). Precej znanih obrazov je videti v ozadju! Se opravičujem za kvaliteto slike, je pač časopisni tisk, in nekdo je že izpolnjeval (precej krepko) križanko na drugi strani.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 22, 2008 13:12:04 GMT 1
Tale slika za rtvslo je res žalostna... To so morali slikati že okoli pol štirih, takoj ko smo zložili iz avta Tisto za nedelo je pa fajn Če na koncu naredimo črto, sem mnenja, da je prireditev dobro izpadla. Ljudi je bilo veliko, organizatorji vredu, vreme lepo, družba pa sploh fajn! Upam, da je to šele začetek sodelovanja z NMS.
|
|
|
Post by Caspar on Jun 22, 2008 23:44:02 GMT 1
|
|