Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Jul 30, 2008 20:43:35 GMT 1
Koncno sm nasla cas in uredila vseh 120 fotk iz Zuzemberka. Se opravicujem, da je tolko trajal, bi blo prej, ce bi bla kaj vec doma. Par prosenj: naj se na stran ne dajo bedne, meglene slike (recimo prve v galeriji so sicer men zlo lusne, ampak ce bi ble ostre, pa tam ene so meglene zarad dima ipd.), saj je fotk dovolj in ene par precej dobrih. Pa se v zvezi z NMS galerijo: ce se lahko popravi, da je fotografije posnel Ziga Kroflič, da se ve kdo je in da ne bo zgledalo kot da gre za nekega clana. Sorry ker nism ze prej dala tocnih podatkov o njem . klik
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jul 31, 2008 18:18:41 GMT 1
bom se zelo potrudila in se na daleč ogibala vsem meglenim slikcam, ok? sej to te že nekaj časa nameravam vprašat, kako se tale žiga piše, da ne bo prikrajšan. bom popravila. moram še ajdo vprašat.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jul 31, 2008 18:41:05 GMT 1
ampak zdej, ko sem jih pa vidla... a tut ene al pa dveh ne od kosila? ko sva s casparjem gor pa ko si ti gor? a čisto res ne?
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Jul 31, 2008 20:39:15 GMT 1
Hehe , jaa, sej vem, men je ful žal ker so drugač lepe, sam moj fotič pa tema.. jao :/. Po moje sta še najboljši potem: 0002 je že slabša pol.. 0003 mi je ful škoda tud, k si ful fajn gor, ampak zgleda pa ko bi bla cela v kaki slikarski tehniki . To bo Blaž bolše fotke delu pol s svojim .
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Jul 31, 2008 22:43:43 GMT 1
Èakajte da meni uspe skupaj zbrat za novo mašino ... Bi že bilo, ampak je bila Japonska prioriteta ta moment. Zdaj je pa D300.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 2, 2008 16:53:02 GMT 1
a veš, da sem točno ti dve mislila. bom ju dala gor.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 19, 2008 6:59:05 GMT 1
Program za Celje sem vam poslal na email. Treba bi blo it kupit še eno vrečo drv v bauhaus. To gremo lahko direkt preden gremo. Kar se hrane in pijače tiče, se mi pa zdi, da bomo preskrbljeni. Mrbit eno šteko vode za zutri ...
|
|
|
Post by gregorius on Aug 20, 2008 15:44:31 GMT 1
en lep pozdrav vsem skupaj. www.flickr.com/photos/22627049@N02/sets/72157606853011401/na tem linku si lahko ogledate slike iz srednjeveškega tabora v chudowu na poljskem, ki smo se ga udeležili s srednjeveško skupino celjani. Preživeli smo izredno prijetnih 5 dni, ki jih je malce pokvarilo le slabo vreme. Tabor je trajal od srede do nedelje. Petek, sobota in nedelja so bili namenjeni obiskovalcem, sreda in èetrtek pa nam nastopajoèim, da smo uživali v srednjeveškem vzdušju brez množice turistov. Vse skupine, ki so sodelovale so imele izjemno kvalitetno in seveda avtentièno opremo (no, z izjemo srbov ), zato je bil obèutek v taboru res pristno srednjeveški. Sicer so poleg poljakov sodelovali tudi italijani, avstrijici, prej omenjeni srbi, in seveda mi, slovenci - vse skupaj okrog 200 nastopajoèih. To je bila brez dvoma najboljša srednjeveška prireditev kar sem se jih udeležil. Upam da gremo tja tudi naslednje leto kaj pravite, kdaj bomo imeli kaj takega v Sloveniji?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 20, 2008 16:24:37 GMT 1
Zgleda zlo vredu! A pa ste bili povečini 15.stol, al bolj 13, 14. Ker teli poljaki se gredo povečini mal zgodnejše obdobje. Ste imel s seboj svoje šotore? Hja, za takle tabor bomo mogl pa še mal počakat
|
|
|
Post by Caspar on Aug 20, 2008 17:13:30 GMT 1
Ja super! Lepo izgleda! Sploh so mi všeč nekateri šotori! Tako velike zadeve pri nas še dolgo ne bo .
|
|
|
Post by Bwaze on Aug 20, 2008 17:36:25 GMT 1
Kul zgleda! Jah, nam še kar malce manjka do takšnega tabora. Že tako je v Sloveniji bolj malo ljubiteljev srednjega veka, takih, ki se jim da picajzlati in malo raziskati, kaj srednji vek sploh je in kako se opremiti, pa še manj.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Aug 20, 2008 17:43:10 GMT 1
Vaau, lepo je! Sotorov je res veliko in ob pogledu na tak tabor se clovek res lahko kmal vzivi . p.s. brez zamere, sm malo pomanjsala sliko, da nam nekaterim ne raztegne foruma .
|
|
|
Post by gregorius on Aug 21, 2008 11:38:16 GMT 1
Poljaki delajo veèinoma pozno 14. stoletje, tako da smo bili od vseh skupin mi najbolj moderni . Imeli smo dva šotora, oba sta se odlièno obnesla. S seboj smo prinesli tudi naše nove mize in klopi, in pa ta nove obleke (ki pa sem jih pozabil poslikati ) Ko takole preživiš par dni v takšnem taboru se šele zaveš kaj od opreme ti sploh manjka. Kakšni plašèi in ogrinjala iz debele volne bi še kako prav prišli ob hladnih veèerih in v dežju. Kaj takega recimo na slovenskih prireditvah nisem nikoli potreboval Še ena stvar, ki mi je bila všeè je bila tržnica. Prodajali so namreè tudi uporabne reèi. Naprimer zelo lepe pasove (ki so bili žal tudi precej dragi), pušèice s ta pravimi kovanimi konicami in pa odlièna bodala.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 21, 2008 14:14:46 GMT 1
oo, hudo zgleda! kaj ste pa vse počeli? tako velikega tabora pri nas še zlepa ne bomo doživeli.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Aug 25, 2008 10:47:49 GMT 1
V Celje gremo tako, kot smo se dogovorili preko mailov. Edino urbana ne dobim, tko da bomo mogoče morali najeti kombi za prevoz opreme. To prepustite meni. Načeloma smo tam do sobote zvečer, z možnostjo podaljšanja do nedelje (zgodaj) zjutraj. Jaz moram biti namreč v nedeljo ob 10ih najkasneje doma!
V petek, ko bomo vse postavili, bomo imeli do večera čas za sestanek. Pogovoriti se je potrebno glede društvene opreme in delavnic jeseni in pozimi.
|
|