|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 6, 2006 17:27:24 GMT 1
tole je sicer še malo neuradno, ker vabila še nismo dobili. (da ne bom kaj preveè rekla, grem koj pogledat na uradni mejl..... ne, ni ga še.)
v soboto, 18. novembra, naj bi se v škofji loki v kristalni dvorani zgodilo sreèanje vseh slovenskih srednjeveških društev. popoldne naj bi potekal nek program, zveèer pa bi bila veèerja.
(neuradno) smo vabljeni. ima kdo èas?
ps: kakršnekoli informacije so dobrodošle.
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Nov 6, 2006 18:37:32 GMT 1
Jaz sem za, kdaj približno pa je to (do kosila nekje sem namerè na žalost zaseden) ?
P.S. A je to mišleno v srednjeveških oblačilih?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 6, 2006 20:55:32 GMT 1
žal ne vem niè toènejšega.
je pa mišljeno v srednjeveških oblaèilih.
|
|
|
Post by Adalheidis on Nov 7, 2006 9:06:36 GMT 1
Mojca mi je že včeraj poslala vabilo in prosila, naj pošljem Ostrogam, pa me ni bilo doma.
Forwardirala sem na mail, ker tule ne znam pripeti attachmenta.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Nov 8, 2006 20:16:55 GMT 1
Tule je vabilo:
|
|
Margareta Celjska
obiskovalec ali križar???
Kdor nosi zvezde v svojem grbu, ta naj se tudi dviga k zvezdam.
|
Post by Margareta Celjska on Nov 11, 2006 21:28:52 GMT 1
Super,da se vidimo. Celjani tudi pridemo....upam, da v veèini
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Nov 19, 2006 16:39:49 GMT 1
vèeraj smo se imeli carsko! bilo naj se ogromno, mojca in janez sta bila zelo veselo preseneèena nad odzivom . tako veliko, da smo se za ogled nacetove hiše in mestnega jedra morali razdeliti na dve skupini. ste vedeli, da so na zgornji peèi v nacetovi hiši na peènicah našli letnico 1417? pa da so okna v hiši (dnevni dobi) drsna? skupaj s polkni. da lastnièin pradedek ni hotel spati v 'krepavnku', sobi, v kateri sta umrla njegova starša, ampak je raje spal v sobici 'kujavnku', kjer sta bili vèasih velika postelja in skrinja s žganjem? pogostitev je bila vsa v lonèenih skledicah, lonèkih in vrèkih, s sodèki, vrèi, roèkami in skledami, jabolki, orehi in suhimi slivami. in lesenimi žlicami, seveda. odlièna ajdova kaša z gobicami je potešila lakoto vegijev, golaž, perutnièke in pujsek pa mesojedcev. pehtranovi in skutino rozinovi štruklji so poskrbeli za pravilno sladkorno raven. odliènega jabolènika je kmalu zmanjkalo, rdeèe vino z medom in cimetom pa so tudi vsi hvalili. majcen kiks je bila edino krompirjeva solata. uèili smo se in plesali srednjeveške in renesanène plese, se zabavali ob srednjeveških igrah (mlin in ruleta sta bila še posebej popularna), obèudovali janezovo zbirko starih skrinj, se po škofji loki razgledovali s terase kristalne dvorane... in se seveda zabavali. zveèer pa smo izvedeli, da je to hkrati tudi rojstnodnevna zabava janeza in mojce! dobila sta dve veliki torti.
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Nov 19, 2006 18:45:07 GMT 1
Ja, blo je ful dobr, una igrca s kockami in žetoncki je bla ful dobra, tist talar z vrtalko tudi, še posebi kazen za poraženca Edinole temnega piva je prehito zmanjkalo
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 15, 2007 8:48:30 GMT 1
šivilja mojca in janez kamniški prirejata še eno srecanje v škofji loki 28., 29. in 30. junija ali 29., 30. junija in 1. julija (ne vem, ce sta se že odlocila za tocen datum). v mislih imata tabor. smo zelo lepo vabljeni!
ce kdo zelo, naj mi pove, pa bom sporocila naprej. ni treba, da je tam vse tri dni, lahko pride pogledat tudi samo za en dan.
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Jun 15, 2007 9:57:03 GMT 1
Super, na tole pa lahko pridem. V Škofjo Loko me letos ne bo, ker imamo en ninja tabor. Dve leti zapored sem se zaradi Škofje Loke odpovedoval drugim stvarem, letos pa nekako ne bi.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Jun 23, 2007 20:48:05 GMT 1
Vu-huu! Sem doma, kmalu grem pod tuš, samo še slikce pogledam in vam prej sporocim da je bilo res super fajn. Itak da predvsem zarad druzbe . Rada vam maam!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 25, 2007 14:29:13 GMT 1
iiiiiiiiiiiiiiiii res je bilo super. novi kotel se je lepo ujel z izvrstno adelajdino mineštro, lepo je bilo tut videt, kako fino so se prijeli vikingi. hefetafl rules! šivilja mojca sporoèa, da bo 'njen' tabor v škofji loki od 28. junija do 1. julija, glavni dogodek pa bo v soboto, ko bodo tudi nastopale razliène skupine. vsi smo zelo lepo vabljeni!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 25, 2007 18:03:14 GMT 1
bom kar tukile slikce objavla, da ne bo zmešnjave, ko se na topiku srv prireditve že o žièki kartuziji pogovarjamo. 1. naša nova kotlièa 2. tabor 3. me favorite game
|
|
|
Post by Adalheidis on Jun 26, 2007 6:57:01 GMT 1
Kdo vse pride v soboto k Mojci??
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 26, 2007 12:32:45 GMT 1
jst morda, moramo se najprej doma zmenit glede rojstnega dne.
|
|