|
Post by Borut Vrabeljski on Dec 10, 2006 21:31:18 GMT 1
Šotor, mega mega. Ga bomo kaj barvali?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Dec 13, 2006 19:36:15 GMT 1
er... nope. nam je všeè ravno tak, kot je. celo olivno zelena barva ne bije preveè ven. ;D
|
|
|
Post by Clement Gojski on Mar 2, 2008 20:06:35 GMT 1
Upravni svet je že pred nekaj časa sklenil, da je potrebno narediti nov šotor. Mišljeno je bilo narediti 10kotni šotor, podoben kot ga že imamo. Po pogovoru z Casparjem in Bwažetom pa smo nekako prišli do tega, da bi druščini trenutno veliko bolj koristil podolgovat odprt šotor, ki lahko služi kot senčilo ali pa kot zaščita pred dežjem. Šotor bi zgledal takole: Z Blažetom sva že določila mere: 4,5m dolg, 2m višina stranice, širina pri tleh 4m in širina na dveh vetrih od tal 3m. Za boljšo predstavo: Stroški so ocenjeni na nekaj več kot 300€. Povejte, če ste za, da se najprej naredi ta šotor, potem se pa enkrat, magari tudi čez zimo naredi še 10kotnega. Če ima kdo kakšne pripombe naj pove, drugače pa naslendji vikend šivamo Lp
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 2, 2008 21:34:44 GMT 1
zveni dobro in predvsem praktièno. bi bilo platno v enem ali dveh delih? pa lesena konstrukcija? ideja za konstrukcijo (1551):
|
|
|
Post by Clement Gojski on Mar 2, 2008 21:36:44 GMT 1
Platno tisto, ki je bilo izbrano tudi za šotor. Streha iz enega dela, stranice posebaj. Ogrodje pa iz lesa, podobno kot je na slikci, samo da ne bo iz rogovil ampak iz obdelanega lesa
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 2, 2008 21:51:00 GMT 1
kako bi se pa ogrodje skupaj držalo? zatièi, žeblji? èeprav so tele rogovile zgoraj verjetno direktno iz gozda (èesar si mi najbrž ne moremo privošèit, je pa zelo priroèno, da ni treba konstrukcije s seboj imet), se mi zdijo zelo preprosta ideja za konstrukcijo. èeprav je vprašanje, èe držijo šotor pokonci že same po sebi, ali potrebujejo vse vrvi. zgornja razporeditev vrvi (na fotografiji) je prilièno podobna tejle (ok. 1400): in da ne bojo samo eni datumi ne iz 2. polovice 15. stoletja (1479): to je pa vse, kar premore moja zakladnica.
|
|
|
Post by Caspar on Mar 3, 2008 12:55:08 GMT 1
Meni se seveda zdi boljše uresničit ta projekt najprej iz večih razlogov: - Gotovo bo do junija dokončan - Stvar je zelo uporabna in ima tudi super vizualni učinek - In kot zadnje, kar pa ni nepomembno: mislim, da bomo dobili potrebne izkušnje s šivanjem idr. tako da bomo drugi šotor lahko bolj suvereno nardil. Res bi blo dober stvari čimprej domislt, da lahko začnemo šivat! Pa treba je naročit cvirn !
|
|
|
Post by Orescek on Mar 4, 2008 7:43:56 GMT 1
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 5, 2008 19:03:41 GMT 1
povejte, ko boste sukanec naroèali. jaz bi preizkusila ta mali meh.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Mar 5, 2008 20:09:56 GMT 1
Na vem, če bomo sploh tisti sukanec uporabljali. Morda bom kupil kar navaden sukanec tu, v Sloveniji. Če se pa bo naročalo, ti pa povem.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Mar 11, 2008 12:42:25 GMT 1
Danes sem nabavil blago za šotor. Dogovorjeno je bilo, da se v soboto dobimo pri meni doma in začnemo s šivanjem. Če pride do kakšnih sprememb bom obvestil.
|
|
|
Post by Clement on Mar 13, 2008 14:56:19 GMT 1
V soboto okoli 10.00 pri meni šivamo šotor! Kdor ima čas naj pride pomagat. Kosilo bomo skuhali, ali pa bomo naročili kakšno pico. Za gajbo piva bomo pa že skupaj zbrali Glasbene delavnice pa žal ne bo, ker gašper nima časa.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Mar 24, 2008 22:23:14 GMT 1
zadnjo soboto smo bili uspešni in smo že na pol zašili obe stranski krili šotora! naslednjo nedeljo (30. marca) se spet dobimo!
|
|
|
Post by Adalheidis on Apr 18, 2008 13:39:41 GMT 1
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Apr 19, 2008 7:45:27 GMT 1
Morda off topic, vendar je tu risba: simbola na levi in desni od šotora sta monograma mojstra W? Tisti na desni strani risbe (del mojstrovega monograma?) me spominja na simbol za žensko (simbol planeta Venere). Je kaj na tem ali jaz poèasi že v èisto vsem vidim simbol za žensko? Btw, na šotorju so burgundske grbovne oznake (na šèitu grb Bourgogne Ancienne), kresilo in goba ter "burgundski križ")
|
|