|
Post by Clement Gojski on Sept 14, 2006 14:42:10 GMT 1
Vsi vemo koliko časa se že vleče izdelava našega šotora. Imeli smo težave čisto na vseh področjih... najprej se je vleklo konstruiranje, nato so italjani izgubili naše platno , potem je bil možakar ki šiva na dopustu... No, v torek greva z Davidom končno k izdelovalcu in bomo postavili streho šotora. Nato bo potrebno zašiti še obod. Po zatrjevanju izdelovalca bomo šotor imeli že do dnevov evropske kulturne dediščine v Škofji Loki. (najkasneje pa do našega tabora ;D ) Lp
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 14, 2006 16:58:48 GMT 1
pa je res že skoraj konèno! ampak bo pa vendarle! èe bo do škofje loke, bo ka rmali èudež. se bo moral torbar kar potruditi. pa david tudi za gumbe!
|
|
|
Post by Clement Gojski on Sept 19, 2006 19:23:16 GMT 1
Sva bila pri torbarju, pa smo za probo postavili. Jutri se spet dobimo, bomo postavili že končano streho. Brez dodatnih zapletov bi moral biti končan do petka:D
|
|
|
Post by Clement Gojski on Sept 20, 2006 14:46:01 GMT 1
Danes sva bila z Tino pri torbarju (David je zaspal ;D ) in smo postavili streho šotora. Izgleda kar vredu, le malo majhno zaenkrat (čeprav ja premer 2,7metra in bo premer na spodnjem delu šotora 3,7 metra). Jutri zjutraj se spet dobimo in bomo dokončali šotor. Ta teden sem več časa preživel pri torbarju, kot pa doma Nekaj slikic strehe... Tiste palice ki gledajo ven se bodo še požagale
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Sept 20, 2006 14:53:10 GMT 1
Zgleda hudo Komi èakam da bo cel, samo streha se mi zdi malo špièasa
|
|
|
Post by Clement Gojski on Sept 20, 2006 14:58:30 GMT 1
Ja, je kar špičasta. Po razmisleku in posvetu sem za streho vzel kot 52 stopinj. Voda bo najhitreje odtekala, pa še, če si pogledaš so srednjeveški šotori precej visoki in v špico. Če bo vse po planu bomo v petek že spali v šotoru!
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 20, 2006 15:08:47 GMT 1
strehe so res imeli dokaj špièaste. platno tudi ne zgleda tako olivno kot na vzorcu. yey!
|
|
|
Post by Clement Gojski on Sept 21, 2006 15:29:53 GMT 1
Torbarju gre šivanje danes salabo od rok . Pravi da bo težko do jutri šotor. Danes sem zmenjen ob 20.00 pri njemu da se dogovoriva za nadaljno delo. Držite pesti, da bo uspel do jutri!
|
|
|
Post by Leonora Aragonesa on Sept 24, 2006 15:36:33 GMT 1
Šotor je supr, izgleda manjši ker je visok ampak mislim, da so naši compagnoni zadolženi za šotor odlično opravili svoje delo in si zaslužijo veliko pohvalo:)
|
|
|
Post by Blasius Wolfenbach on Sept 24, 2006 16:07:06 GMT 1
Clement, nalimi fotke za tiste ki nas ni blo v škofji loki prosim!
|
|
|
Post by Clement Gojski on Sept 24, 2006 18:29:38 GMT 1
Prva fotka postavljenega šotora:
|
|
|
Post by Romualdo Cadena de Lobo on Sept 25, 2006 9:12:38 GMT 1
Vsa cast, super je!!
|
|
|
Post by Clement Gojski on Oct 4, 2006 7:49:34 GMT 1
Meni je tudi všeè!!!
Gremo še enga naredit ;D ;D
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 4, 2006 8:02:19 GMT 1
zakon je! za spat je fino, v njem lahko stoji celo clement , ima obešalnike, zraènik(e), polièko za odlaganje, zadnji izhod... skratka, ves komfort srednjega veka.
|
|
Margareta Celjska
obiskovalec ali križar???
Kdor nosi zvezde v svojem grbu, ta naj se tudi dviga k zvezdam.
|
Post by Margareta Celjska on Oct 15, 2006 11:31:33 GMT 1
Èestitke za vaš novi šotor. MI imamo tudi namen v bližnji prihodnosti nabavit enega oz. dva...upam,da èimprej, da bomo opremljeni za novo sezono.
|
|