Post by Sigismund Fischer on Feb 16, 2006 22:06:23 GMT 1
Nekoč, ne tako davno tega, sem razmisljal o nasi Druščini. Mislil sem o lepih stvareh in tudi o slabih. Zdaj bi rad izpostavil eno tistih, ki bi jo zelel izboljsati.
Na naši internetni strani je ogromno prispevkov. To niso navadni prispevki. To so zelo kvalitetni prispevki. To so prispevki, ki govorijo o temah, ki nas zanimajo. To so prispevki za katere si je nekdo vzel čas in vložil trud. Prispevke spoštujem. Spoštujem avtorje prispevkov.
A le zakaj sem jih potem iz tiste kopice prebral le pet? Tega me je sram. Z veseljem bi jih prebral, saj vidim v njih vse zgoraj opisano in se vec: z njimi se naucim novih dejstev, novih pogledov na srednji vek.
Dobra stvar pri vsem tem je, da za SVOJ PROBLEM vidim tudi resitev. Preprosto povedano ne maram brati dolgih besedil na internetu, pa če me tematika se tako zanima. Ne morem se skoncentrirati ko bolščim v monitor in začno me boleti oči. Vem lahko bi si prispevke sprintal, pa si jih nisem, ker sem se tega spomnil sele zdaj.
Kratko in malo predlagam glasilo, ki bi ga lahko fizicno prijel v roke in ga bral zvecer, ko grem v posteljo, ali kadarkoli ze, samo da mi ne bi migetali tisti piksli pred ocmi.
Če imate tudi ostali probleme s tem, da niste prebrali prispevkov pa ste jih zeleli ("ne da se mi" in "ne zanima me" tukaj ne steje) ali pa se sploh strinjate z mojim predlogom o glasilu mi prosim povejte. Seveda se morajo o glasilu izjasniti vsi Compagnoni in meniti da je dobra ideja.
Če pridemo do soglasja se javim za nekaksnega urednika, ki bi poskrbel, da bo člankov dovolj in da se bo glasilo dejansko natisnilo in razdelilo ali razposlalo.
Dalnorocni plan pa je glasilo razširiti v druga nam sorodna drustva (celjani, srednjeveska sekcija GG, turjačani,), ki bi prispevali svoje članke in bi tako se bolj in spet z drugimi mnenji in pogledi srkali srednjevesko znanje.
Prosim odzovite se na moj predlog
Sigismund Fischer, vaš Compagnon