Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Jan 20, 2008 22:57:45 GMT 1
Cau! Zadnje dni nekaj veselo brskam po emule za kaksnimi srv knjigami in sem jih kar nekaj, precej zanimivih, nasla. Govorim o konkretnih knjigah, tipa Medieval tailor, z naslovko in vsem, v pdf formatu. In ko tako 'listam' ceznje, ugotavljam, da jih z racunalnika gotovo ne bom prav zavzeto brala. Morda kako poglavje, kaj vec pa ne. Poleg tega tudi niso dostopne vsem clanom (recimo vsem tistim katerih mailov nimam). In tako se mi je porajala ideja o drustveni knjiznici. Pravzaprav stara stvar, ker jo imamo ze v Gil-galadu, pa vseeno. Zdi se mi dobro, da bi se take fine knjige, ki se jih ne da kar mimogrede kupit pri nas, dale sprintat (cb ali delno barvno) in zvezat, ter bi sle v naso knjiznico. S tam bi si jih lahko za doloceno obdobje vsak clan sposodil in jih v miru prestudiral. Se to - sem zelo pro-internetna , ampak knjige so pa najbolj zakon v taki obliki, da jih lahko drzis v rokah, hehe.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jan 20, 2008 23:18:56 GMT 1
O tem smo se enkrat že pogovarjali, pa potem ni bilo nič iz tega. Dobro je, da si to spet izpostavila. Jaz sem takoj za. Sploh ni potrebe, da bi kopirali, saj se da večino kupiti preko neta, pa sploh niso zelo zelo drage. Če bi na leto kupili le nekaj knjig, bi kmalu imeli lepo zbirko.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jan 21, 2008 14:25:52 GMT 1
problem je bil spet prostor za knjige. morajo biti nekje, da so čim hitreje dostopne čim večim članom. jaz bi jih z veseljm imela, ampak imam že s svojimi prostorsko stisko. mene ne moti, tudi če so printane z interneta, čeprav seveda veliko lepše izgleda knjiga kot prava knjoga kot pa printani listi. ampak pomembna je vsebina.
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Jan 21, 2008 14:34:59 GMT 1
Ja, se strinjam da je vseeno. Mogli bi pac preracunat kaj se bolj splaca pri kaksni knjigi. Kar se prostora tice - jaz jih imam lahko brez problema. Ce se ze ne bi v moji sobi naslo prostora pa v kaki drugi. Mislim pa, da bi se sicer morali seveda pogovoriti o funkciji knjiznicarja, ne da se zdaj kar jaz javim in komu speljem funkcijo .
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jan 21, 2008 14:47:51 GMT 1
Kar se funkcije tiče, je še čas, lahko pa to uredimo na zvenu Jaz javim Tanjo Jaz sem za to, da se naredi en seznam, kaj bi najbolj potrebovali, pa se tisto nabavi. Potem bi se pa zmenili, koliko bi društvo na leto lahko namenilo za knjige. Potem bi bilo treba voditi eno evidenco, morda najbolje kar tu na forumu, katere knjige imamo in ali so izposojene ali ne.
|
|
|
Post by Caspar on Jan 21, 2008 16:30:26 GMT 1
Meni se tut ideja zdi zelo na mestu. Strinjam se s Klemnom, da bi lahko marsikatero knjigo kupili (razlike med racunom za kopiranje in ceno za original knjigo znajo pogosto bit zelo majhne).
|
|