|
Post by Tinka z Gradišèa on Jul 14, 2006 10:09:42 GMT 1
v narodni galeriji v ljubljani se je 7. julija odpra razstava o gotski in renesanèni umetnosti iz siene. razstavljene so predsvsem slike in kipi, po prospektu sodeè pa niso izbrali ravno slabih eksponatov. razstava je odprta do 15. oktobra.
jaz jo gotovo grem pogledat, èe pa zanima še koga, gremo lahko skupaj.
|
|
|
Post by Matija Omiški on Jul 30, 2006 20:34:11 GMT 1
Ja lepo bi bilo, če bi šli skupi pogledat, ker bi rad videl. Konc koncu karkol povezanega z zgodovino ali zgodovinskim, bi šli lahko spet skupaj gledat.
P.S: ne bo me v Ljubljani še ene 3 tedne za več kot dan ali dva.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 11, 2006 20:49:24 GMT 1
ob sobotah po 14h je narodna galerija naèeloma zastonj (kakšna obèasna razstava je za plaèat), pa se lahko zmenimo eno soboto v septembru.
|
|
|
Post by Matija Omiški on Aug 18, 2006 23:42:50 GMT 1
kul, sej ne da nisem videl teh 10 dni v borgundiji in črnem gozdu že cel kup srednjeveške umetnosti .
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Aug 19, 2006 13:38:05 GMT 1
a je je lahko kdaj preveè?
|
|
|
Post by Matija Omiški on Aug 29, 2006 17:59:33 GMT 1
joj ali sem slučajno rekel to?
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 3, 2006 20:50:31 GMT 1
kje pa! drugaèe bi že moral laufat.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 3, 2006 20:57:29 GMT 1
kako zdej kaže za tole siensko umetnost? 15. oktober se hitro bliža in z vsemi izpiti na obzorju nam jo še pobriše! morda kaže, da se boste morali v soboto odpraviti brez mene, ker so moje sobote septembra in v zaèetku oktobra škrte.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 11, 2006 14:27:01 GMT 1
matija, bi šel naslednji teden gledat siensko umetnost? ne v soboto, enkrat èez teden, morda torek? sicer bo za plaèat, mislim da 500 sit za študente.
|
|
|
Post by Adalheidis on Sept 15, 2006 18:39:29 GMT 1
Zanimiva predavanja od Hoeflerja:....
Mojstrovine iz Siene od gotike do renesanse prof. dr. Janez Höfler: Od grške ikone do sienske oltarne slike 15.9.2006
Velika dvorana Narodne galerije, torek, 19. september, ob 18. uri.
V okviru spremljevalnih dejavnosti gostujoče razstave smo pripravili cikel predavanj, ki bodo izpostavila nekatere pomembne prispevke Siene evropski kulturni zgodovini. Vljudno vabljeni na predavanje prof. dr. Janeza Höflerja z naslovom Od grške ikone do sienske oltarne slike.
A se zmenimo za to nedeljo? Gremo skupaj na razstavo?
Strokovno vodstvo Mojstrovine iz Siene od gotike do renesanse 11.9.2006
Razstavišče Narodne galerije, nedelja, 17. september, ob 11. uri.
Vljudno vabljeni na javno strokovno vodstvo po razstavi! O tabelnih slikah bo spregovorila konservatorka - restavratorka Miladi Makuc Semion.
Midva z Blažem bova verjtno kar šla.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Sept 18, 2006 13:07:21 GMT 1
oj, škoda, ker me ni v Ljubljani. kdaj bo pa naslednje vodstvo?
|
|
|
Post by Adalheidis on Sept 24, 2006 19:54:11 GMT 1
Mislim, da so vodenja vsako nedeljo, spreminja se samo folk, ki vodi. Zadnjič je bilo restavratorsko obravano, ko je vodila Miladi, če je Smrear, je verjetno bolj poudarek na umetnostni zgodovini... Čekiraj na uradni strani.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Oct 4, 2006 8:06:54 GMT 1
sem. res so ob nedeljah ob 11h. ampak tako kot obièajno, so vse moje nedelje (èe gremo 15. v celje) zasedene. bo moglo it skozi brez vodstva.
|
|
|
Post by Adalheidis on Oct 4, 2006 17:57:28 GMT 1
Zadnjič sem ugotovila, da razstavo že nekaj tednov redno spremljeta dve tedenski predavanji. AAAA, zakaj tega nisem prej videla - sam srednji vek... Bentim nad vsemi. Včeraj sem bila na Komeljevem predavanju, jutri grem verjetno na Renatino. Če se mi kdo pridruži, še jutri ali drugi teden, bom vesela.
Tole je iz NG: V času od 14. 9. do 11. 10. 2006 organiziramo serijo predavanj z naslovom: Nekateri pomembni prispevki Siene evropski kulturni zgodovini.
Četrtek, 14. september, ob 18. uri prof. Sergio Micheli, Sienska krajina v sodobnem filmu: funkcionalnost in dekorativnost.
Torek, 19. september, ob 18. uri prof. dr. Janez Höfler, Od grške ikone do sienske oltarne slike.
Četrtek, 21. september, ob 18. uri mag. David Movrin, Štefan Maconi in Katarina Sienska.
Torek, 26. september, ob 18. uri prof. dr. Jure Mikuž, Kristusova golota v sienskem slikarstvu.
Četrtek, 28. september, ob 18. uri prof. dr. Nataša Golob, Zlato kot barva, zlato kot material.
Torek, 3. oktober, ob 18. uri dr. Miklavž Komelj, Od alegorije Dobre vlade do renesančnih utopij.
Četrtek, 5. oktober, ob 18. uri dr. Renata Klemenčič, Jacopo della Quercia in Fonte Gaia.
Torek, 10. oktober, ob 18. uri prof. dr. France Dolinar Ustanovitev ljubljanske škofije.
Sreda, 11. oktober, ob 18. uri univ. prof. Janez Koželj, Skrivnost Siene.
Vljudno vabljeni!
|
|
|
Post by Clement Gojski on Oct 5, 2006 9:39:40 GMT 1
Boš šla tudi na predavanje o ustanovitvi škofije?
|
|