|
Post by Clement Gojski on Jun 13, 2007 18:36:44 GMT 1
Pozdravljeni! Sporočam, da je druščina bogatejša za 2 kotla za kuho. Eden je prostornine 6l, drugi pa 12l, kar zadostuje za približno 15 obrokov, iz velkega kotla pa kar za okoli 40 obrokov. Torej jedli bomo! ;D Slikce:
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 13, 2007 18:48:08 GMT 1
yey! ne bomo laèni! niti v škofji loki ne! zelo fino izgledajo, saj so imeli tudi v srv bakrene. pa itak bosta poèasi poèrnela.
|
|
Urban
obiskovalec
|
Post by Urban on Jun 13, 2007 22:09:39 GMT 1
Waaa, best stari... Kv huda zgledata... se vidmo jutr,
Urban
|
|
|
Post by Borut Vrabeljski on Jun 14, 2007 17:08:12 GMT 1
Mmmm, verjamem da je lahko tudi vok, ce dobro podkurimo spodaj. Upam, da bo jesen topla in bom lahko tudi sam kdaj poskusil kaj iz novih kotlov. Mimogrede smo bli na gradu marienburg,kjer so živeli nekateri od nemških naslednikov stuartov (ce sem prav zapopadel) in je bilo v kuhinji toliko bakrene posode, da bi bilo pri današnjih cenah bakra že samo to celo bogastvo. Med drugim so imeli tudi grelnik piva, ce je bilo prehladno or something. Žal niso dovolili slikati v notranjosti, ker je grad še vedno v zasebni lasti in mam le slikce zunanjosti. ce jih lahko kam pošljem bom tako tudi storil, sicer jih lahk pogledamo v jeseni, ko se vrnem.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 14, 2007 21:04:11 GMT 1
Živjo Borut!
Daj slikce uploadaj na photobucket al pa nekam drugam, pa jih prilepi v en topik na forum. Najbolj primerno mesto je verjetno topik Gradovi po Sloveniji (in drugod po Evropi).
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 15, 2007 8:45:30 GMT 1
hojla, borut!
vidiš, na to pa še nisem pomislila, da bi lahko bakreno posodje z mnogih gradov tudi vnovcili... ;D
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 18, 2008 7:41:10 GMT 1
|
|
Ulrika Kamnogoriška
Peer de royaume
In bolj kot pesem ali cvet me potolazi zimski mraz.
|
Post by Ulrika Kamnogoriška on Jun 18, 2008 8:24:45 GMT 1
Ooo, uau! Res so zelo lepe! Bomo rajš kr pod mizo ... A od mene bi bla kaksna korist ? Sicer se ne vem tocno, ker bo Gasper rabil pomoc s strikci pa jz morm se za delavnico do konca naredit, ampak sam toliko da vem (ce si morda mislil bolj 'mosko' pomoc). Kako je pa s prti zdej?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 18, 2008 8:30:28 GMT 1
Ja, res sem ciljal bolj na kako moško roko Edino če boš pivo nosila, pa klobase kuhala, pol te pa takoj ponucamo 2 prta sta narejena, tako da je dovolj za soboto. Enen pa še išče prostovoljko
|
|
|
Post by Caspar on Jun 18, 2008 8:40:31 GMT 1
Super! Ful dobr zgleda, bravo fanta . Ja petk bo bol težka Tanja - need to work on my doublet.
|
|
|
Post by Bwaze on Jun 18, 2008 10:30:10 GMT 1
Ja, neki dela je še.
Tri noge za klop so še za izžagat in zbrusit, pa vse 4 za mize - tle je treba še dizajn izrisat. Treba je narest letve za mizi in jih pritrdit. V klopi je treba narest luknje za noge. Pol je še 6 spodnjih letev za narest, in 12 klinov. Vse je za pooblat, prebrusit in namazat z lanenim oljem.
Mala malca, če ne bova sam dva. :-)
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 18, 2008 14:07:29 GMT 1
zelo lepo izgledajo noge za klopi!
hm, jaz lahko mažem z lanenim oljem in rišem dizajne. drugo okol lesa pa (še) ne znam. ampak za zihr bom vedla šele jutri zveèer.
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 20, 2008 12:23:45 GMT 1
Društvo je danes od MDja dobilo 3 vrčke ;D Dva mala svečnika: In pa, Društvene majice so izvezene!!!! Da slučajno ne vidim koga, ki bi imel od zdaj naprej kaj drugega oblečenega ;D
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 20, 2008 12:27:37 GMT 1
kjut vrèki. ta levi ima ful lepo glazuro! èisto tako, kot se jo najde na naših najdišèih. sveènika sta pa res mièkena. vsaj ne bosta zasedala preveè transportnega prostora.
|
|
|
Post by Martin zu Stein on Jun 20, 2008 13:49:15 GMT 1
tista sveènika mi izgledata primerna za tinto.
|
|