mist
obiskovalec
|
Post by mist on Jun 11, 2007 9:30:06 GMT 1
Ja mogoce ste me neakteri že kje videli...
Caspar, kako dobro igraš lutnjo?
|
|
|
Post by Caspar on Jun 11, 2007 18:12:49 GMT 1
Kako dobro? Ne vem, to je zelo relativno. Inštrument (tj. 'ud) igram dober mesec, znam nekaj srv. pesmic. Bojim pa se, da vprašanje ni bilo najbolje postavljeno.
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jun 11, 2007 19:00:51 GMT 1
o, bomo meli še enega pevca! ) te zanimajo samo pesmi 8in glasba) ali tudi ostali srednji vek?
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 11, 2007 22:01:54 GMT 1
Draga Mist! Bodi no tako prijazna, pa se registriraj na forumu, da ti bomo lahko poslali tudi kako zasebno sporocilce.
|
|
|
Post by mist1 on Jun 12, 2007 8:32:08 GMT 1
Caspar, se opravicujem, da postavljam nenatancna vprašanja. hotela sm zvedet to kar si odgovoru. Ce igraš en mesec to pomeni da cez neki casa, ce boš delal na tem, znabit da boš zelo dober:) Clement, tebi na uslugo sem se registrirala
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jun 12, 2007 10:05:20 GMT 1
Hvala za uslugo. Upam, da se ti bom lahko kako oddolžil. Lažje komuniciramo, èe ti lahko pošljem še kakšno informacijo po drugi poti.
|
|
|
Post by Caspar on Jun 12, 2007 13:17:22 GMT 1
Ola Mist, ni se potrebno opravičevat, ni razloga . Me pa veseli, da sem ti odgovoru na vprašanje.
|
|
|
Post by Amaya on Jul 7, 2007 10:15:36 GMT 1
En lep pozdrav vsem glasbenim navdušencem! Nisem še uspela prebrat celotne niti o glasbenem udejstvovanju(morda si jo bom ogledala enkrat,ko bo imela čas...ker sem pač firbec )... V predalu, med kupi raznoraznih aranžmajev mi ležita dve priredbi. In sicer: Tuordion za brenkalo in eno do tri piščali(lahko tudi samo brenkalo, zavisi od tega, koliko in katere inštrumente igrate), ter All Voll za dve piščali(sopran in alt) oz. katerakoli druga inštrumenta(zadevo se v tem primeru lahko tudi transponira). Drugače imam še In taberna quando sumus za dve do tri godala z opcijo dopisa parta za dve piščali, sam ta verjetno ne pride v poštev. Lani smo na Gilgaladovskem VLSju nekaj poizkušali, vendar smo na koncu ugotovili, da žal nihče ni sposoben tako hitro recitirat besedila(pa naj bo to slovenska ali latinska varianta).... tko da... če rabite samo rečte. Lp, Mateja
|
|
|
Post by Tinka z Gradišèa on Jul 7, 2007 17:38:30 GMT 1
lepa hvala, mateja!
mislim, da bi lahko poskusili z brenkali in morda z eno pišèaljo (je pa precej nerodna za igrat) - razen èe poskusimo z navadnimi flavtami, dalo bi se dobiti tudi alt flavto - ter z nekaj glasovi. èe poznaš note, seveda, kar jih pa ne vsi. ampak tudi tako je zapis lahko v pomoè, ker se da razbrati višino tonov.
|
|
|
Post by Caspar on Jul 8, 2007 14:17:16 GMT 1
Živjo Mateja! Kako kaj, glasbena laufa ? Če imaš stvari v elektronski obliki bi te prosil če mi jih lahko pošlješ (gasper.jakovac@gmail.com), drugače pa si vabljena da se pridružiš, ko se bomo spet kaj resneje lotil prepevanja. Hvala in lep pozdrav!
|
|
|
Post by Bwaze on Jul 8, 2007 15:35:20 GMT 1
Hellou, Mateja! Ful bi bilo super, če bi se nam pridružila. No, jim, jaz sem spet sam za back vokale dober, ker pač nisem ne vem kako glasbeno nadarjen. Se pa zanimam za nakup kakega bobenčka (djembe) ali tamburina... To se po mojem ni tako blazno težko naučit. Si takole laično predstavljam. Note? Sej mamo komad v mp3. ;D Drugače je pa tale češka stran fajn za osnovne melodije: myschwerk.webzdarma.cz/melodie.htmlIn tule še besedila: myschwerk.webzdarma.cz/hudba-texty.htmlZdaj sem končno uredil mojo zbirko srednjeveške glasbe in jo razdelil na moderno, "pravo" srednjeveško in "early music" (večinoma zelo razvlečene cerkvene zadeve). Vsake stvari imam okrog 10 GB, 30 GB skupaj. Soulseek je res uporabna reč, našel sem ljudi, ki se poklicno ukvarjajo s predvajanjem srednjeveške muzike na prireditvah po Nemčiji.
|
|
amaya
obiskovalec
|
Post by amaya on Jul 11, 2007 13:53:56 GMT 1
Živjo Mateja! Kako kaj, glasbena laufa ? Če imaš stvari v elektronski obliki bi te prosil če mi jih lahko pošlješ (gasper.jakovac@gmail.com), drugače pa si vabljena da se pridružiš, ko se bomo spet kaj resneje lotil prepevanja. Hvala in lep pozdrav! Poslano Če bodo kakšne posebne želje po transpoziciji ali kaj drugega, se kr name obrnite. Zdej sem frej... recimo... (če ne štejem sobote, k špilam na eni poroki XD, ampak pustmo to). Jah, Gašper... glasbena kr nč ne laufa. Verjetn bo to zato, ker nism več v društvu. Sem si vzela dopust. O ostrogah zaenkrat še nisem razmišljala. Pomagat pa vedno rade volje pridem. Ti samo zavpij Bodite v rožah! Vsi! Lp, Mateja
|
|
|
Post by Caspar on Jul 12, 2007 14:25:07 GMT 1
Bom zavpil bom
|
|
|
Post by Clement Gojski on Jul 24, 2007 18:28:37 GMT 1
Kdaj pridete nazaj iz potovanj, da malo ponovimo naše pesmice? Lahko se dobimo v Tivoliju, če se vam pa da, gremo lahko na Gojzd. Sporočite, kakšne plane imate...
|
|
|
Post by Tinka z Gradisca on Jul 25, 2007 12:36:56 GMT 1
v teoriji v soboto ali nedeljo, ce bo tule v ms sila, v sredo naslednji teden. potem sem pa z izjemo kaksnih izletov in morebitnega dresdna enkrat v drugi polovici avgusta naceloma doma.
|
|